Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γραμματεία Εύβοιας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στα πλαίσια της δράσης που αναπτύσσει για τους άνεργους/απολυμένους/απλήρωτους, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας Υπόμνημα με αιτήματα για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.
Σε ό,τι αφορά το Δήμο Χαλκιδέων, διεκδικούμε πέρα από τη στήριξη των γενικότερων αιτημάτων μας προς την κυβέρνηση, να δώσει λύσεις με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στα εξής αιτήματα:
1. Άμεση απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των άνεργων και των απλήρωτων, μείωση....

κατά 30% των δημοτικών τελών σε όσους αμείβονται κάτω από 600 ευρώ μηνιαίως (μισθωτοί, συνταξιούχοι).
2. Άμεση μείωση κατά 30% των λογαριασμών της ΔΕΥΑΧ και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης για τις παραπάνω κατηγορίες. Πάγωμα της πληρωμής των οφειλών για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν.
3. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς. Να γίνουν δεκτά στη δύναμη των βρεφονηπιακών σταθμών όλα τα παιδιά των οικογενειών που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με πλήρη και σταθερή δουλειά. Να δημιουργηθούν και νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
4. Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία.
5. Δωρεάν εγγραφή και φοίτηση για τα παιδιά των ανέργων, στο Δημοτικό Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας», στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου – Ρυθμικής, στο Εργαστήρι Τέχνης, στην Δημοτική Παιδική και Νεανική Χορωδία, στη Φιλαρμονική του Δήμου, στα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια Αρτάκης και Ληλαντίων κλπ. Δωρεάν χρήση των Δημοτικών Αθλητικών και Πολιτιστικών εγκαταστάσεων.
6. Δωρεάν είσοδος των ανέργων στις παραστάσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή συνδιοργανώνονται από τον Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.
7. Πάγωμα των χρεών προς το δήμο, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή 4μελή οικογένεια (200.000 ευρώ και 100 τ.μ. για το ζευγάρι).
8. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του δήμου και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας και τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας εργαζόμενος στα προγράμματα απασχόλησης να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ και να πληρώνεται κάθε μήνα».
Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 20/10/2014 και ώρα 7:00μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Διοικητήριο).
Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τις συνταξιουχικές οργανώσεις, τους άνεργους, τους απλήρωτους και απολυμένους να δώσουμε δυναμικό «παρόν» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.