Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Επιθετική και αμφίσημη ομιλία του Γ.Παπανδρέου στη Χαλκίδα

Επιθετική και αμφίσημη ομιλία του Γ.Παπανδρέου στη Χαλκίδα«Έχει ο καιρός γυρίσματα»


«Όταν κάποια στιγμή διαβούμε τον κάβο, αυτό θα οφείλεται στην προσπάθεια των Ελλήνων και στο Κίνημά μας. Στο Κίνημα που δεν το έβαλε στα πόδια, όταν οι άλλοι πηδούσαν από το καράβι. Στο Κίνημα που δεν οχυρώθηκε πίσω από την άρνηση των άλλων για να κάνει το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα. Πού την κρίσιμη στιγμή ήταν εκεί για την πατρίδα» τόνισε.
Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας συγχρόνως την απαισιοδοξία του καθώς, όπως είπε, «τα δύο μεγαλύτερα σήμερα ....
κόμματα γαλουχήθηκαν την πιο κρίσιμη για την πατρίδα ώρα στο ίδιο αντιμνημονιακό καλούπι».
Μάλιστα δημόσια διερωτήθηκε «τι μπορεί να προκύψει από έναν ανταγωνισμό στο ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το μνημόνιο. Βέβαια στα λόγια. Όπως έδειξαν οι πρόσφατες εξελίξεις τα εύκολα λόγια, εύκολα λέγονται και εύκολα καίγονται» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μίλησε, όμως, και για το παρελθόν αφήνοντας αιχμές: «Γεμίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με μετά Χριστόν προφήτες και παντογνώστες, για το τι έπρεπε ή δεν έπρεπε να γίνει τότε. Μεταξύ αυτών, και εκείνοι που σήμερα πνίγονται σε μία κουταλιά νερό των διεθνών αγορών. Ούτε μια ώρα δεν θα άντεχαν το 2010 στη θέση μας.»

«[...] Τόλμησα να πω ότι λεφτά, πλούτος σε αυτή την χώρα υπάρχει, αλλά σπαταλιέται, χάνεται ή χαρίζεται και εγώ αυτό θα το σταματήσω. Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη. Για την επανάσταση του αυτονόητου. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα».

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ».

Έσπευσε συγχρόνως να σημειώσει ότι «ακόμα και αν μερικοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν ή ντρέπονται να το υπερασπιστούν δεν μπορούν να αφήνουν αυτούς που μας λοιδορούσαν να καρπώνονται τον δικό μας αγώνα».