Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Π Α Μ Ε ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης στην εκπαίδευση. Παρά την καθολική εναντίωση των εκπαιδευτικών το υπουργείο και ο διοικητικός μηχανισμός του επιμένει στην υλοποίηση του αντιδραστικού θεσμού, που αποτελεί στρατηγική επιλογή κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ με  στόχο να....
τσακίσει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να βαθύνει την ταξική διαφοροποίηση στο επίπεδο της σχολικής μονάδας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, να κάνει το βασικό κορμό των εκπαιδευτικών ενεργό και συμμέτοχο στις αντιδραστικές αντιεκπαιδευτικές αλλαγές στο σχολείο.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση των διευθυντών και προϊσταμένων σχολικών μονάδων. Παρά την πίεση και την προσπάθεια εκφοβισμού, υπήρξαν εκπαιδευτικοί και στην Εύβοια που αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης.
Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών κατέθεσε στις 24/11 , στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, την πρόταση για διαγραφή από το σωματείο των στελεχών της Εκπαίδευσης. Πέρασε ως απόφαση , κατά πλειοψηφία, να κατατεθεί πρόταση στη Γ.Σ. για διαγραφή της προϊσταμένης Εκπαίδευσης του Νομού Εύβοιας .
Αντί άμεσα να ανακοινωθεί η απόφαση αυτή καθώς και δήλωση στήριξης στους συναδέλφους που αντιστάθηκαν, δεν έγινε καμία κίνηση. Στο τελευταίο μάλιστα Δ.Σ. τα μέλη της πλειοψηφίας (καθηγητές εν δράσει) δήλωσαν ότι δεν θα θέσουν το θέμα στη Γ.Σ. γιατί το καταστατικό δεν προβλέπει άλλο θέμα πλην του απολογισμού(!!!) και δεν δεσμεύει το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές στις 17 Δεκέμβρη.
Οι «Καθηγητές εν δράσει» στην επιστολή τους προς τους συναδέλφους για τις εκλογές, χαιρετίζουν, στα λόγια τους συναδέλφους που αντιστάθηκαν και οι ίδιοι, οι οποίοι έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ., στην πράξη, μεθοδεύουν την εξαφάνιση της απόφασης .
Από τις εξελίξεις στο μέτωπο της αξιολόγησης και από τη στάση των συνδικαλιστικών παρατάξεων απέναντι σ’ αυτήν πρέπει ο καθένας να βγάλει συμπεράσματα. Δεν μπορεί κανείς να πατά σε δύο βάρκες. Δεν μπορεί κανείς να είναι και με τον αξιολογούμενο και με τον αξιολογητή. Σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή κατά την οποία εκπαιδευτικοί ορθώνουν το ανάστημα δίνοντας το παράδειγμα σε όσους θέλουν να ξεπεράσουν το φόβο, την απειλή και την ανασφάλεια, το σωματείο θα πρέπει να τους στηρίζει ολόψυχα και να βγαίνει μπροστά δείχνοντας τον δρόμο της ανατροπής και της σύγκρουσης με όσους στέκονται απέναντι στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό το κίνημα παλεύουμε, για να γίνουν τα σωματεία κάστρα αγώνα, όπλο στα χέρια μας.
Συνάδελφοι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Θα πρέπει να απαντήσουμε άμεσα και δυναμικά στις επιθέσεις της κυβέρνησης.
Καμιά συμμετοχή στις διαδικασίες της αξιολόγησης.
Να διαγραφούν τώρα τα πρώτα βιολιά της αξιολόγησης, περιφερειακός διευθυντής, διευθύντρια εκπαίδευσης και οι σχολικοί σύμβουλοι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Σε μια περίοδο που πρέπει το λαϊκό κίνημα να βγει δυναμικά μπροστά, να ξεπεράσει τα εκλογικά παιχνίδια και την προεδρολογία, που πρέπει να απαντήσει δυναμικά στην επίθεση που δέχεται, αποκτά ακόμα πιο μεγάλη σημασία, η αποφασιστική ενίσχυση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.