Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΧΑΛΚΙΔΑ-ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι μάσκες έπεσαν. Το ξεπούλημα της Χαλκίδας άρχισε. Κάποιοι διαπραγματεύονται στο όνομά της και για λογαριασμό της. Οι φόβοι και οι ανησυχίες μας για την εκποίηση του ακινήτου της ΔΑΡΙΓΚ, οι οποίες εκφράστηκαν από σύσσωμη την αντιπολίτευση του Δήμου και το σύνολο των φορέων της πόλης, έγιναν πλέον πραγματικότητα.
Η καθαρή και έντιμη στάση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, με την αδιαπραγμάτευτη θέση περί μη αλλαγής της χρήσης γης, καθιστούσε το ακίνητο της ΔΑΡΙΓΚ κάστρο απόρθητο σε επιβουλές ιδιωτικών συμφερόντων και αναπόφευκτα ιδιοκτησία των Χαλκιδέων πολιτών. Δυστυχώς τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Οι εφιάλτες πάντα επίκαιροι, νομιμοποιούν....
αποφάσεις συμφερόντων. Η παρούσα Δημοτική Αρχή δρώντας παρασκηνιακά, άνοιξε την κερκόπορτα, κάτι που έγινε σαφές στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνούμενη πεισματικά να επικαιροποιήσει την απόφαση για τη μη τροποποίηση της υφιστάμενης χρήσης γης. Η φασίζουσα συμπεριφορά της και οι λεκτικοί προπηλακισμοί, κατά την επεισοδιακή αυτή συνεδρίαση, αποσκοπούσαν τελικά στη δημιουργία τεχνητής έντασης και αποπροσανατολισμού, κατά την παροιμία «Όλοι κοιτάζουν τον καυγά και η γριά το μέλι».

Ήδη από τις 16/10/2014 η εφημερίδα «ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟ ΒΗΜΑ» αναφέρει συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Χαλκιδέων και του Προέδρου του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε στις 9/10/2014 στην Αθήνα, προαναγγέλλοντας ότι «θα προκύψουν εξελίξεις για σημαντικά ζητήματα της πόλης». Το δημοσίευμα αυτό φέρει τον τίτλο «Κάποιο καλό δώρο μας έχει ο Σάλλας», προφανώς, όπως εξελίχθηκε, κατά το «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες».
Τελικά επαληθεύεται το παρασκήνιο που θέλει την παρούσα Δημοτική Αρχή να επικεντρώνει τους «στόχους» της και τα «οράματά» της για την πόλη στο τρίπτυχο «εργολάβοι στα σκουπίδια-ξεπούλημα ΔΑΡΙΓΚ-αντιπαροχή στη Δημοτική Αγορά». Τα δύο πρώτα ήδη δρομολογήθηκαν.
Όταν αυτοί που έχουν οριστεί θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος ενεργούν προς όφελος των λίγων, αποφασίζουν ανερυθρίαστα και απροσχημάτιστα σε βάρος της πόλης, τυγχάνει κατ’ανάλογη εφαρμογή η ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος (άρθρο 120, πρώην 114) και η τήρηση της νομιμότητας πλέον στην πόλη της Χαλκίδας, επαφίεται στη συνείδηση του Χαλκιδαίου πολίτη, ο οποίος δικαιούται και υποχρεούται να αντιστέκεται με κάθε μέσον σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιβουλής των συμφερόντων της πόλης.