Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Το ΠΟΤΑΜΙ στην Εύβοια

Πόλεις με βιώσιμο αστικό περιβάλλον και εναλλακτικές μορφές τουρισμού προτείνει το Ποτάμι της Εύβοιας Συγκεκριμένα:
α) Πόλεις για να τις ζεις
Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τον δημόσιο χώρο και να αποφασίσουμε ότι θέλουμε πόλεις με βιώσιμο αστικό περιβάλλον.
Σε αυτό, μπορεί να συμβάλουν η προώθηση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και του ποδηλάτου (με την κατάλληλη εκπαίδευση, αλλά και υποδομές). Πόλη με ....
βιώσιμο αστικό περιβάλλον σημαίνει βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων, επένδυση στην κοινωνική συνοχή και την εύρυθμη λειτουργία, που αποτελούν προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη.

β) Εναλλακτικές μορφές τουρισμού (πεζοπορία, αναρρίχηση, ορειβασία, κατάβαση φαραγγιών, ποδηλασία, καταδύσεις, αεραθλητισμός)
Στα πλαίσια των θέσεων αυτών και με αφορμή την εκδήλωση του Mini Enduro που θα γίνει στην παραλία της Χαλκίδας στις 15 Μαρτίου 2015, το Ποτάμι στην Εύβοια με την συμμετοχή των εθελοντών και φίλων του, προωθεί τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης στην πόλη και εναλλακτικής μορφής τουρισμού, με την παρουσία του βουλευτή Γιώργου Αμυρά, δημοσιογράφου της εκπομπής "Μένουμε Ελλάδα" και πρωτεργάτη του ποδηλατικού κινήματος στην χώρα μας. Οι φίλοι του ποδηλάτου και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν ποδηλατικές συμβουλές απο τον Γιώργο Αμυρα και να συζητήσουν μαζί του. Ο βουλευτής θα συμμετέχει στην απονομή των επάθλων.
Το Ποτάμι στην Εύβοια