Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΕΤΕΛΕΣΘΗ Η ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΣΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

  Την Τρίτη 5 Μαΐου το βράδυ, έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, Ιερά Αγρυπνία, για την εορτή της Μεσοπεντηκοστής, αλλά και τη μνήμη της νέας Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, η οποία εκοιμήθη κατά το έτος 1974, στην ομώνυμη Ι. Μονή Κλεισούρας της Ι. Μητροπόλεως Καστορίας και η οσιότητά της διακηρύχθηκε επισήμως από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2012.
            Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Δαμασκηνού Παπακωνσταντίνου – Προϊσταμένου του Ι. Ναού Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος και των ...Εφημερίων του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου και Οικον. Αθανασίου Τρίκκα και του Διακ. Νεκταρίου Ευγενικού, ενώ έψαλλαν θαυμασιώτατα οι δύο Χοροί του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, υπό την διεύθυνση των κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε.
            Πολλοί ευσεβείς χριστιανοί προσήλθαν και γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό, ενώ είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο Ι. Λειψάνου της Οσίας Σοφίας, το οποίον έχει προσφέρει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο ο Σεβασμιώτταος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, αλλά και την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, η οποία εφιλοξενήθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό επί τριήμερον.