Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Στις όχθες του Λήλαντα

Όμορφες πραγματικά εκδηλώσεις καθημερινά δίπλα στο ποτάμι στο Βασιλικό.
Απίστευτες μουσικές, όμορφα θεατρικά, χορός και εικαστικά σ΄ έναν χώρο που πριν λίγο καιρό υπήρχαν μπάζα και σκουπίδια.
Θέλουμε να συγχαρούμε τους ανθρώπους του  Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας  του Βασιλικού για το διεθνές φεστιβάλ που διοργάνωσαν. Αν και ήταν η πρώτη φορά που προχώρησαν στην διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ, τα πήγαν περίφημα. 
Όσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις από την Κυριακή που...
άρχισαν πολλές φορές θα συγκινήθηκαν, πολλές θα ψυχαγωγήθηκαν και σε πολλές αν όχι σε όλες χειροκρότησαν και είπαν μπράβο.
Την Κυριακή 12 Ιουλίου οι εκδηλώσεις τελειώνουν, αλλά το μήνυμα θα πρέπει να φτάσει σε όλες και όλους. Το Ληλάντιο κρύβει πολιτιστικό πλούτο. Το Ληλάντιο με όλους αυτούς τους ανθρώπους του πολιτισμού, της τέχνης και της δημιουργίας, μπορεί αν βοηθηθεί να μας προσφέρει, απίστευτη πνευματική τροφή και να πάρει από πάνω μας την μιζέρια και την κακομοιριά στην οποία έχουμε βουλιάξει.
Χθες παρακολούθησε τις εκδηλώσεις και ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Παγώνης ο οποίος δεσμεύτηκε να βοηθήσει ώστε ο χώρος αυτός να διατηρηθεί στην σημερινή του μορφή και ακόμη καλύτερη. Ο κ. Παγώνης χειροκροτήθηκε από τον κόσμο και έστειλε κι ένα μήνυμα. Σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες είπε, θα πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλο για να αντέξουμε.
Φυσικά όλοι εμείς που ξέρουμε κάτι παραπάνω για την προσπάθεια που έγινε από το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, θα ήταν λάθος να μην αναφερθούμε στον κ. Κιούση τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικού, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε και για τον χώρο και για τα πάντα.
Τα ίδια ισχύουν και για τον αντιδήμαρχο κ. Τριανταφύλλου Θανάση ο οποίος είχε πολύ άγχος για το αν όλα πάνε καλά. Τώρα φαντάζομαι πως και ο κ. Τριανταφύλλου και ο κ. Κιούσης θα είναι πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά και από την ανταπόκριση του κόσμου.
Οι εκδηλώσεις τελειώνουν την Κυριακή και από Δευτέρα θα προσπαθήσουμε να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στους συντελεστές και στα όσα είδαμε τις 8 μέρες του Διεθνούς Φεστιβάλ με τίτλο "Στις όχθες του Λήλαντος".
Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους.