Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ντροπή!! Η λασπολογία και η συκοφαντία του εντύπου «Ευβοϊκή γνώμη» και όχι μόνο δεν έχουν όρια.

NEOI OΡIZONTΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου   1-9-2015

Ντροπή!!   Η λασπολογία και η συκοφαντία  του εντύπου «Ευβοϊκή  γνώμη» και όχι μόνο δεν έχουν όρια.

Ντροπή!! Φτάνει πια! Το ποτήρι  ξεχειλίζει πλέον  με το  ξεδιάντροπο  δημοσίευμα της Ευβοϊκής γνώμης, που φέρει τον τίτλο «Έργα – φαντάσματα στο καμένο σχολείο»  για το  1οΔ.Σ.Κύμης!!   

Αποτελεί  όμως  και ευκαιρία να μάθουν οι συμπατριώτες μας, που βλέπουν το  1ο Δ.Σ.Κύμης  εγκαταλειμμένο  ένα χρόνο  τώρα, μέχρι που φτάνει η κοροϊδία αυτής της δημοτικής αρχής.
Στο συγκεκριμένο σχολείο, λίγο πριν την ολοσχερή καταστροφή του από τον εμπρησμό, είχε πραγματοποιηθεί  γενική ανακαίνιση  σ’ όλο το διδακτήριο   που ως διατηρητέο  κτίσμα αποτελούσε κόσμημα  για την Πόλη της Κύμης. Αμέσως μετά την καταστροφή του εκτελέστηκαν εργασίες  απομάκρυνσης καμένων υλικών και προστασίας του κτιρίου.
Για δε τα τιμολόγια που επικαλείται ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής ότι είναι φαντάσματα και αφορούν το χρονικό διάστημα μετά την καταστροφή του σχολείου, αυτά...
ανταποκρίνονται σε εργασίες και προμήθειες που έγιναν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του 1ου ΔΣ Κύμης που μεταφέρθηκε στο κτίριο του 2ου ΔΣ Κύμης. Όπως χωρισμός αιθουσών με γυψοσανίδες, ελαιοχρωματισμός του α’ ορόφου , ηλεκτρολογικά και υδραυλικές εργασίες, μεταφορά κοντέινερ, προμήθεια και επίστρωση σκυροδέματος στον αύλειο χώρο του σχολείου , όπως επίσης και εργασίες περίφραξης.
Πέραν αυτών με πρωτοβουλίες της τότε δημοτικής αρχής άμεσα και σε διάστημα μιας εβδομάδας (Μεγάλη εβδομάδα 2014) έγιναν οι απαιτούμενες εργασίες και ενέργειες που αφορούσαν τον εξοπλισμό του σχολείου με καθίσματα , τραπεζοθρανία, πίνακες και λοιπά υλικά.
Ο τότε δήμαρχος κ. Δημ. Θωμάς ανέλαβε άμεσα πρωτοβουλίες για τη σύνταξη μελετών ,ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες ανακατασκευής του διδακτηρίου.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή μπορεί να μας πει ένα χρόνο μετά σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για να προστατεύσει το κτίριο από τις καιρικές συνθήκες τι έχει κάνει για την χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών για την ανακατασκευή του;
ΤΙΠΟΤΑ!
Το σχολείο έχει στοιχειώσει γιατί η ίδια η δημοτική αρχή είναι ένα ΦΑΝΤΑΣΜΑ.

Το μόνο έργο που έχει να παρουσιάσει, είναι μόνο το να διαβάλλει και να συκοφαντεί κατηγορώντας για έργα φαντάσματα.
Αλλά τα ψέματα τελειώνουν. Η γύμνια και η απραξία τους έχει γίνει αντιληπτή από τους δημότες, και δε θα είναι πολύς ο καιρός που ούτε τα προβλήματα θα μπορούν να αντιμετωπίσουν αλλά ούτε την οργή του κόσμου.

Με βάση τα παραπάνω και επειδή  το έντυπο (παρά)πληροφόρησης «Ευβοϊκή  γνώμη»   ισχυρίζεται δημοσίως ψευδή γεγονότα και  χωρίς να ρωτήσει να μάθει όλη την αλήθεια επιβράβευσε  τους συκοφάντες , καλούμε τους υπεύθυνους  δημοσίως να ανακαλέσουν  και να ζητήσουν  συγγνώμη.
Στην αντίθετη περίπτωση είναι προφανές ότι  θέλουν  να  οδηγήσουν τα πράγματα στη Δικαιοσύνη, ως μόνο  νόμιμο μέσο, αφού και η ανοχή στη συκοφαντία έχει και πρέπει να έχει κάποιο όριο.

Γεώργιος Κόκκος                                                           
                 
Πρώην Πρόεδρος                                                    
Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής                    
Δήμου Κύμης Αλιβερίου