Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΑΓΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ

   Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά πολλούς Αγίους, μεταξύ των οποίων και ο άγιος Ιερομάρτυς Θεαγένης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προσήλθε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου της Ενορίας Μαλακώντα Ερετρίας, όπου προσέφερε την Θεία Ευχαριστία, με την συλλειτουργία του εορτάζοντος Αρχιμ. Θεαγένους Κόλλια, Εφημερίου του Ι. Ναού, Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και του Πρωτοδιακ. Νεκταρίου Ευγενικού.
            Στη Θεία Λειτουργία προσήλθαν πολλοί Ενορίτες, για να ευχηθούν κατάλληλα στον Εφημέριό τους, ο οποίος διακρίνεται για την απλότητά του, την αγάπη του προς πάντας ....
και την αδιάκοπη φροντίδα του για την Ενορία, σε όλους τους τομείς της ποιμαντικής δράσεως.
            Στο κήρυγμά του, πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Θεαγένους, όπως και σ'  εκείνον του επίσης εορτάζοντος Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ,  ενώ ευχήθηκε κατάλληλα και στον π. Θεαγένη, στον οποίον, όπως τόνισε, βλέπει πάντοτε ένα πρόθυμο και καλό συνεργάτη, με ευγένεια και έμπρακτη στήριξη προς την Ενορία του, αλλά και την Ιερά Μητρόπολη.
            Αμέσως μετά, όλοι οι εκκλησιαζόμενοι μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, πλησίον του Ενοριακού Ι. Ναού Παναγίας Ελεούσας Μαλακώντα, όπου ο π. Θεαγένης, με την φροντίδα των εθελοντών της Ενορίας και των δραστηρίων μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, παρέθεσε εόρτια τράπεζα, στην οποία προσήλθε και η Δήμαρχος Ερετρίας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ.
            Σημειώνεται ότι το Πνευματικό Κέντρο του Μαλακώντα αποτελεί τόπο συνάντησης όλων των ενοριτών, μικρών και μεγάλων, και εργαστήριο πολιτισμού και αγάπης, μέσα από τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητες που με την φροντίδα του π. Θεαγένους και των συνεργατών του επιτελούνται.