Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Πιστοποίηση ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Χαλκίδα, 08-01-2016

Σας επισυνάπτουμε έγγραφο της Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Εύβοιας- Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου σχετικά με τις γραπτές εξετάσεις για την πιστοποίηση ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.
ΘΕΜΑ:
Πιστοποίηση ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων


Τ.:

Συνέχεια εγγράφων μας που αφορούσαν την ηλεκτρονική εξέταση για την πιστοποίηση της ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων και μετά την αριθμ.11095/136682/8-12-2015 εγκύκλιο του Γεν. Γραμματέα  του Υ.Α.Α.Τ με την οποία...
επιτρέπονται και οι γραπτές εξετάσεις για τη χορήγηση του πιστοποιητικού, από τους πιστοποιημένους φορείς .
  Προς το παρόν έχουν κάνει αναγγελία έναρξης Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς όπως ο πίνακας
Επωνυμία
Ταχυδρομική Διεύθυνση
Τηλέφωνο
Ιδιοκτησιακό καθεστώς
Είδος φορέα
Δήμος
ΕΛΓΟ –«ΔΗΜΗΤΡΑ»
ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
Εν Αμερική  Αρτακιανών 9 NEA AΡΤΑΚΗ
2221042124
Δημόσιο
Εξεταστικό κέντρο και Φορέας κατάρτισης
ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΕRGOWAY-Eκπαιδευτική ΚΕΚ
Περιφερειακή οδόςΑλιβερίου ΑΛΙΒΕΡΙ
2223029717
Ιδιωτικό
ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΚΕΚ
Ευρωπαϊκή Προοπτική
Λευκαντίου 1 & Ασκληπιού ΒΑΣΙΛΙΚΟ
2221050888
Ιδιωτικό
ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ & ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ      
ΚΕΚ
Ευρωπαϊκή Προοπτική
&Μεγάλου Αλεξάνδρου 4 ΙΣΤΙΑΙΑ
2221050888
Ιδιωτικό
ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ & ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ      
ΚΔΒΜ –Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Δύο Δένδρα ΧΑΛΚΙΔΑ
2221090677
Ιδιωτικό
ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
PRAXIS
Λ.Χαϊνά  95  ΧΑΛΚΙΔΑ
2221061607
Ιδιωτικό
ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

1.    Επειδή υπάρχει παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα, να ενημερώνεστε από την Υπηρεσία μας και τα κατατόπους Τμήματα Αγροτικης Οικονομίας, ή  στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.&Τα  www.minagric.gr ακολουθώντας την διαδρομή: Αγρότης–Επιχειρηματίας à Γεωργία à Φυτοπροστασία à Έλεγχοι, διάθεση, χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων à Εθνικό Σχέδιο Δράσης à Για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων.
2.    Η βάση δεδομένων έχει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, όπου μόνο μία επιλογή είναι η σωστή. Οι εξεταζόμενοι καλούνται να απαντήσουν στις -20- από τις -40- ερωτήσεις, μέσα σε ορισμένο χρόνο.(εξήντα (60) λεπτά)
3.    Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν σωστά όταν πρόκειται για ηλεκτρονική εξέταση, ενώ στη γραπτή εξέταση μεσολαβεί ο χρόνος της διόρθωσης των γραπτών.
4.    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν μόνοι τους τις ερωτήσεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ή να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στην δοκιμαστική εφαρμογή (demo) στο διαδίκτυο.
5.    Για την απόκτηση πιστοποίησης δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη κατάρτιση, ούτε προβλέπεται παράβολο για αυτό. Αντίθετα για την συμμετοχή στις εξετάσεις για την χορήγηση πιστοποιητικού, το τέλος εξέτασης ορίζεται σε 25 ευρώ
6.    Δεν είναι υποχρεωτική η απόκτηση της πιστοποίησης για τους ερασιτέχνες που αγοράζουν εγκεκριμένα ερασιτεχνικά γεωργικά φάρμακα και όχι εγκεκριμένα για επαγγελματική χρήση.

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ
Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης
Αντώνιος Πανούσης
Κτηνίατρος με Β΄ Βαθμό