Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου τα τριτοβάθμια σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, όλα τα δευτεροβάθμια και τα πρωτοβάθμια σωματεία,  οι παραγωγικοί και επαγγελματικοί φορείς όλης της χώρας,  καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους πολίτες του τόπου μας, σε Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που επιχειρεί να ξαναγυρίσει τον κόσμο της εργασίας ένα αιώνα πίσω. Ανεξάρτητα από την καχυποψία ή τις επιφυλάξεις που μπορεί να διατυπώσει κανείς για το ρόλο που έχουν παίξει κατά καιρούς  οι ηγεσίες των συνδικάτων, εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι αυτή η απεργία θα πρέπει να πάρει ....
παλλαϊκά χαρακτηριστικά και να είναι η αρχή μιας περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα των εργαζομένων απέναντι στο ξεθεμελίωμα  δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι αυτή πρέπει να είναι η δική μας απεργία, η δική μας βροντερή απάντηση σε αυτό το έγκλημα που πάει να συντελεστεί: πλήρης κατάργηση  του κοινωνικού κράτους, σύνταξη φιλοδώρημα, εργασία μέχρι το θάνατο. Στο ερώτημα αν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα μια 24ωρη απεργία  η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από τη συμμετοχή και την ένταση της κοινωνικής αντίδρασης. Μια απεργία με πρωτόγνωρα για τα δεδομένα ποσοστά και μαζικότατες συγκεντρώσεις,  με συμμετοχή ενός εκτενούς μετώπου κοινωνικών δυνάμεων, με αποκλεισμένους δρόμους και λιμάνια, κατειλημμένα Υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, παραλυμένη χώρα και οικονομία, ΝΑΙ, μια τέτοια κοινωνική αντίδραση μπορεί να ασκήσει πολιτικές πιέσεις, να δρομολογήσει πολιτικά ρήγματα και να αποδομήσει το μνημονιακό μπλοκ. Το σοκ του ασφαλιστικού μπορεί να ηττηθεί μόνο από το απεργιακό σοκ! Οι προϋποθέσεις - για πρώτη φορά - υπάρχουν, καθώς συγκροτείται ένα συντονισμένο μέτωπο κοινωνικών δυνάμεων, που ποτέ έως τώρα στα πέντε μνημονιακά χρόνια δεν υπήρξε: εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότες, επισφαλώς εργαζόμενοι, νέοι επιστήμονες, επαγγελματίες. Ποτέ έως τώρα τα τελευταία χρόνια δεν κινήθηκαν από κοινού τόσες κοινωνικές ομάδες με έναν στόχο. 
Είναι η πρώτη φορά που ενώνονται όλοι οι κλάδοι απέναντι σε αυτή τη λεηλασία που πάει να συντελεστεί ενάντια στις ζωές μας και στις ζωές των παιδιών μας και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Συμμετέχουμε με τα σωματεία μας και στην συγκέντρωση της Αθήνας  11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Λεωφορεία αναχωρούν από: Αλιβέρι (Πυροσβεστική) 8 π.μ. 

                                                       Χαλκίδα (Πάρκο Βούρκου) 9:30 π.μ.

 Στις 7:30 το πρωί συμμετέχουμε στην περιφρούρηση της απεργίας έξω από τα καταστήματα ZARA και JUMBO.                 

 Για το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Η πρόεδρος                                                 Ο γεν. γραμματέας

Χαρά Νίκα                                               Σταμάτης Κουρούπης