Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ-ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου
Προς  : ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ/κ. ΜΠΕΝΑΚΗ

ΘΕΜΑ :  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου: 
« Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρευρισκόμενοι πολίτες πρέπει να είναι ευπρεπείς και ήσυχοι. Δεν επιτρέπεται να συνομιλούν, να σχολιάζουν, να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν τις απόψεις των συμβούλων και γενικά να παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης. Ο Πρόεδρος μπορεί να αποβάλει από την αίθουσα καθέναν που ....
διαταράσσει την τάξη ή παρακωλύει τη συνεδρίαση ή και να διατάξει την εκκένωση της αίθουσας από το ακροατήριο.   Στους δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου».

   Γενικά σε όλα τα διαπιστευμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  παρέχεται κάθε διευκόλυνση εφ’ όσον, αφενός μεν η παρουσία τους αποσκοπεί στην ενημέρωση των δημοτών και όχι σε συκοφαντικούς και κακόβουλους σκοπούς, οι οποίοι απαξιώνουν την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αφετέρου δε δεν θα παρεμποδίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του.   

Αναγνωρίζω και σέβομαι το δημοσιογραφικό λειτούργημα.  Τιμώ και σέβομαι τους δημοσιογράφους και θεωρώ απαραίτητη την κριτική ή ακόμη και την σκληρά καυστική τους στάση απέναντι σε όλους όσοι ασχολούμαστε, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, με τα κοινά.

Να μου επιτραπεί  όμως να διαχωρίσω την δημοσιογραφία από την απόπειρα συκοφαντίας και δυσφήμισης.  Ειδικά όταν η οφειλόμενη και αντικειμενική  ενημέρωση εξαντλείται  στο «πως έξυσε το αυτί του κάποιος δημοτικός σύμβουλος» .  Όταν ο κώδικας επιβάλλει στους πολίτες να είναι ευπρεπείς και ήσυχοι,  να μην αποδοκιμάζουν τις απόψεις των συμβούλων και γενικά να παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης , εννοείται ότι το ίδιο ισχύει και για τους δημοσιογράφους.
Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου , συγκεκριμένη δημοσιογράφος όχι μόνο αποδοκιμάζει (παραβιάζοντας κατάφωρα και τον κώδικα δημοσιογραφίας) και παρεμποδίζει την λειτουργία του, αλλά (όπως φαίνεται και σε βίντεο που η ίδια δημοσιεύει) υποδεικνύει και στον Πρόεδρο το τι πρέπει να πράξει και πως πρέπει να διεξαχθεί το συμβούλιο, παρακαλούμε όπως εφαρμόσετε τον κανονισμό . 
Δεν είναι δυνατόν κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, την ώρα που τοποθετούνται οι παριστάμενοι,  η εν λόγω κυρία να «αλωνίζει» την αίθουσα, να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί τους ομιλούντες από απόσταση αναπνοής και γενικά να δυσχεραίνει την λειτουργία της συνεδρίασης.

Ζητάμε λοιπόν να καθοριστεί θέση για τους δημοσιογράφους στην αίθουσα, από την οποία θα μπορούν να παρακολουθούν την συνεδρίαση και όχι να «κόβουν βόλτες», υποδεικνύοντας πολλές φορές και  συμμετέχοντας ενεργά στην διεξαγωγή της.  Σε κάθε περίπτωση, οι συνεδριάσεις μαγνητοφωνούνται και επομένως όλοι οι πολίτες μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση σε αυτήν.  Ευελπιστούμε ότι όταν λειτουργήσει ορθά και πλήρως (χωρίς διακοπές και περικοπές)  η πρόσφατα καθιερωθείσα ζωντανή αναμετάδοση, οι πολίτες θα έχουν ακόμη πληρέστερη εικόνα.            
                                                          Εκ μέρους του συνδυασμού
ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Δημήτρης Γ. Θωμάς