Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Εκπαιδευτική ημερίδα στο δημοτικό σχολείο Πολιτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης περιφέρειας Εύβοιας Δρ. Δημήτριος Μητάκος πραγματοποίησε επιμορφωτική ημερίδα στο Δημοτικό Σχολείο Πολιτικών με θέμα: «Ο Εκπαιδευτικός Διάλογος ως μέσο διδακτικής παρέμβασης στο Δημοτικό Σχολείο». Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Ζημιανίτης Κωνσταντίνος και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Λυγούρας Βασίλειος.
Ο σύλλογος διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Πολιτικών δημιούργησε ένα πολύ ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου συνέβαλε αποφασιστικά στις εργασίες της ημερίδας αναλαμβάνοντας...
δράσεις φιλοξενίας.
Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από  σχολεία της περιοχής των Μεσσαπίων (Δ.Σ. Πολιτικών, Δ.Σ. Νεροτριβιάς, 1ο, 2ο, 3ο Δ.Σ. Ψαχνών, Δ.Σ. Καστέλας, Δ.Σ. Τριάδας και Δ.Σ. Μακρυκάπας). Κατά τη διάρκεια της επιμορφωτικής διαδικασίας συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας ανά τάξη και ιδιότητα, στις οποίες οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στις σχολικές τάξεις, αλλά και να επεξεργαστούν θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και διαχείρισης της σχολικής ύλης.

 Κατά την ολομέλεια εκπρόσωποι των ομάδων εργασίας παρουσίασαν τις θέσεις και τα συμπεράσματα της κάθε ομάδας προτείνοντας ενδιαφέρουσες ιδέες και καινοτόμες λύσεις. Ο γόνιμος διάλογος που ακoλούθησε απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η συνδιάλεξη είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην δημιουργική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών θεμάτων. Οι προτάσεις των ομάδων εργασίας βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας και θα κατατεθούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας.
Οι εξήντα τέσσερις εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην ημερίδα συμπλήρωσαν Δελτίο Αξιολόγησης με βάση το οποίο αποτίμησαν θετικά (αρκετά και πολύ ενδιαφέρουσα) τη συνάντηση σε ποσοστό 95,4%. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το ότι η εμπιστοσύνη στην επιστημοσύνη και στη συνεργασία νέων και μεγαλυτέρων σε ηλικία και σε εμπειρία εκπαιδευτικών, μπορεί να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική πινελιά, καθώς ο εκπαιδευτικός της Ε’ τάξης κ. Γκίκας Νικόλαος ξενάγησε τους συμμετέχοντες στο μεσαιωνικό πύργο των Πολιτικών, οδηγώντας τους σε ένα όμορφο ταξίδι μέσα στο χρόνο.
Όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούσαν, απόλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα των Πολιτικών σε παραλιακή ταβέρνα των Πολιτικών.