Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

  Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ιστιαίας και η Εθνική Επέτειος. Ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πανηγύρισε την Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Μαρτίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Την Πέμπτη 24 Μαρτίου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στις 7.00 μ.μ. και προϊστατο ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας. Πλήθος κόσμου αλλά και ιερείς της επαρχίας Ιστιαίας τίμησαν την Παναγία μας. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως.
            Την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή 25 Μαρτίου, τελέστηκε.... πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους ιερείς της πόλεως, π. Ιωάννη Θάνο, εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και π. Γεώργιο Χαιρόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιστιαίας, Αρχιμ. Ιγνάτιος Καπνίσης. Στις 11.00 π.μ. έγινε η Δοξολογία επί τη εθνική επετείω παρευρισκομένων των σχολείων της πόλεως και των Τοπικών Αρχών. Στη συνέχεια ακολούθησε η μαθητική παρέλαση.
             Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαρτίου τελέστηκε ο εσπερινός της αποδόσεως της εορτής και οι Β΄ Χαιρετισμοί προς το Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
            Την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 6.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση της σχολής γονέων για τη φετινή χρονιά στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ομιλητής ήταν ο κ. Χρήστος Ντόνας, Σχολικός Σύμβουλος της 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ευβοίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα:  «Καλοί» ή υπεύθυνοι γονείς; Ο εξαιρετικός ομιλητής, που είναι και πτυχιούχος Θεολογίας, στην εισήγησή του τόνισε την αξία του βιωματικού παραδείγματος που πρέπει να δείχνουν οι γονείς στα παιδιά για να πετύχουν τη σωστή διαπαιδαγώγησή τους. Η εισήγησή του στηρίχτηκε στην Χριστιανική Παιδαγωγική των Πατέρων της Εκκλησίας μας, σε παραδείγματα- διδαχές Αγίων της εποχής μας καθώς και σε επιστημονικές – ερευνητικές μελέτες. Στο τέλος της ομιλίας ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.