Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΗ, 6.30 μμ 
ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ- ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ...
ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ


Στο χώρο του συλλαλητηρίου θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για να παραδοθούν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο στρατόπεδο της Ριτσώνας.
Συγκεντρώνουμε: συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, σερβιέτες, χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, πάνες, παιχνίδια.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων και να κερδίσουν στην κούρσα του ανταγωνισμού με άλλες χώρες όπως η Ρωσία, δε διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα. Για να ελέγξουν ολόκληρες περιοχές και πλουτοπαραγωγικές πηγές προχωρούν σε πολέμους, επεμβάσεις, βομβαρδισμούς που οδηγούν χιλιάδες στον ξεριζωμό και την προσφυγιά. 
Πρόσφυγες και μετανάστες μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.
Την ίδια ώρα όμως η πολιτική και οι Συνθήκες της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο.
Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτές οι αποφάσεις έχουν και τη δική της υπογραφή. Γι’ αυτό και είναι συνυπεύθυνη για αυτή την κατάσταση, για τον εγκλωβισμό χιλιάδων στην αθλιότητα. Συνυπεύθυνες είναι και άλλες δυνάμεις που υπερασπίζονται την αιτία του προβλήματος, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τη συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς τους.
Μόνο νέους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής φέρνει η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που δε γίνεται για να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές αλλά για να εξυπηρετηθούν γεωπολιτικά συμφέροντα, αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα.  
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι 
δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Γιατί η αιτία που καταδικάζει τον εργαζόμενο λαό της χώρας μας στη φτώχεια και στην ανεργία με τα συνεχιζόμενα τα αντιλαϊκά μέτρα είναι η ίδια που γεννά τους πολέμους και προσφυγιά. Είναι η ακόρεστη δίψα για ολοένα και περισσότερα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που σε «ειρηνικές» περιόδους ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους αυξάνοντας την εκμετάλλευση και όταν δε τους φτάνουν οργανώνουν και συμμετέχουν σε πολεμικές επεμβάσεις χύνοντας το αίμα των λαών.
Δε θα περάσει το δηλητήριο ρατσιστικών και ξενοφοβικών κραυγών από φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά.
ü    Απειθαρχία στις συμφωνίες της ΕΕ.
ü    Άμεση μετακίνηση των προσφύγων- μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, παρά τη θέλησή τους, στις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθούν όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Για όσους δεν έχουν φτάσει στη χώρα μας η λύση βρίσκεται στη μετακίνηση τους από τις χώρες πρώτης υποδοχής στις χώρες προορισμού τους.
ü    Όχι στα κέντρα- φυλακές που οδηγούν στο μόνιμο εγκλωβισμό στη χώρα μας, χωρίς καν να πληρούν τις απαραίτητες υποδομές για ανθρώπινη διαβίωση.
ü    Δημιουργία ανοιχτών χώρων προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν όλες τις απαιτήσεις για να διαβιούν χωρίς ελλείψεις οι πρόσφυγες και μετανάστες. Την ευθύνη να έχει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και όχι διάφορες ΜΚΟ, άλλες οργανώσεις και κυκλώματα που εμπορεύονται τον πόνο και την ανησυχία αθώων ανθρώπων.
ü    Να ληφθούν άμεσα μέτρα για ανθρώπινη διαβίωση στο στρατόπεδο της Ριτσώνας με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρεια, Δήμοι, Κρατικές δομές Υγείας). Να λυθούν άμεσα τα οξυμένα προβλήματα που παρουσιάζονται με εξασφάλιση γιατρών, φαρμάκων, διερμηνείας, παροχή ρεύματος, θέρμανσης, τρεχούμενου νερού, δημιουργία αποχέτευσης κλπ.
ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς, κάθε λαϊκό άνθρωπο να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.
Κάνουμε έκκληση να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.
Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ για συγκέντρωση βοήθειας κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6.00- 8.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, 1ος όροφος.
 

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας
Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Εύβοιας
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας
Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ
Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας
Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας
Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (μέλος ΟΓΕ)