Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΣΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟ ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, όπου υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως Εφημέριος ο εκ Καστέλλας Ευβοίας καταγόμενος νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος (Ρέμπελος) και την ημέρα αυτή τέλεσε εκεί την πρώτη του αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, τον οικείο Ιεράρχη Θηβών κ. Γεώργιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο καθώς και πολλούς Ιερείς και Διακόνους αλλά και πολλούς ...κατοίκους του Σχηματαρίου και συγγενείς και φίλους εξ Ευβοίας.
Λίγο πριν την απόλυση ομίλησαν για τον νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου και τον κατευόδωσαν στη νέα του διακονία, ο οικείος Ποιμενάρχης, άγιος Θηβών κ. Γεώργιος, ο άγιος Χαλκίδος, ο συνεφημέριος του Μητροπολίτου Καρπενησίου Πρωτοπρεσβ. Βασίλειος Θερμός, ο πρώην Δήμαρχος Σχηματαρίου και ο πνευματικός Πατέρας και Γέροντας του νέου Μητροπολίτου, Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος προσεκάλεσε επισήμως τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο να έλθει και να προεξάρχει στην ερχομένη πανήγυρη του Τόπου καταγωγής του, την του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστέλλας, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή.