Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Την Μεγάλη Τετάρτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επιστρέφοντας νωρίς το πρωί από την Βόρεια Εύβοια επισκέφθηκε το Οικοτροφείο της ΕΠΑΨΥ στην Έξω Παναγίτσα και διένειμε αναμνηστικές ευλογίες και συζήτησε με το προσωπικό και τους τροφίμους.
Αμέσως μετά, στις 11.00 το πρωί τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Χαλκίδος και στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και υπεύθυνο της Ομάδος Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών, τον Πρεσβ. Αντώνιο Ρίζο και.... τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό επισκέφθηκε, μέχρι αργά το μεσημέρι, όλους τους ασθενείς στα δωμάτιά τους, χρίοντας όσους επιθυμούσαν με το Άγιο Ευχέλαιο.
Κατόπιν, μετέβη στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα, όπου μαζί με τον Διευθυντή Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, το προσωπικό του Ιδρύματος και τους τροφίμους υποδέχθηκαν τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Ίδρυμα αυτό της Τοπικής μας Εκκλησίας και προσέφεραν δώρα πασχαλινά στους γέροντες και στις γερόντισσες που βρίσκουν εκεί αγάπη, στοργή και φροντίδα.