Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΕΥΡΕΘΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Πρωτοδιάκονό του π. Νεκτάριο Ευγενικό μεςτέβη στην Βόρειο Εύβοια από το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου, μέχρι και το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, προκειμένου να λειτουργήσει, να συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες και λοιπές εκδηλώσεις και να κηρύξει τον θείο λόγο στους χριστιανούς του.
Το απόγευμα του Σαββάτου Λαζάρου 23 Απριλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος παρέστη και ευλόγησε το επιτυχημένο 3ο Φεστιβάλ Φωνητικών Σχημάτων Βορείου Ευβοίας, που διοργάνωσε το τοπικό τμήμα Ιστιαίας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου ...Ιστιαίας.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν η Παραδοσιακή Χορωδία Γυναικών Ιστιαίας « ΟΙ ΡΙΖΕΣ», υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Τόγια , η Χορωδία-Ορχήστρα της Μουσικής Σχολής Τριανταφύλλου Σούρα, υπότ ην διεύθυνση του κ. Σούρα και η Χορωδία των παραρτημάτων Ιστιαίας και Μαντουδίου της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, σε συνεργασία με την Χορωδία του Ι. Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Προκοπίου, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου.
  Το Φεστιβάλ παρουσίασε ο κ. Αλέξανδρος Καλέμης, ενώ στο κλείσιμό του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους τους διοργανωτές και εξέφρασε την χαρά του και τα συγχαρητήριά του.
Την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου 2016 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Ροβιών, συλλειτουργούντων του Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος και Διευθυντού του Ορφγανοτροφείου, Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου, με την συμμετοχή πλήθους πιστού Λαού του Θεού.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ενώ πριν την Απόλυση ευλόγησε τα βαΐα των φοινίκων, την Αρτοκλασία και τη συνέχεια, με την συμμετοχή και άλλων προσελθόντων Κληρικών, προεξήρχε της Ιεράς Λιτανείας, η οποία κατά την παράδοση τελείται στην Ενορία αυτή.
Το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο, κατά την Ακολουθία  του Νυμφίου, στον Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου Ιστιαίας.
Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών και το απόγευμα χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου, στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου της Αγίας Άννας στης Βόρειο Εύβοια.
Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος και το απόγευμα χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού.