Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ


48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟ – ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ – 19:00

Δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Σχεδιάζουν νέα μέτρα για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία. Στα σχέδια για το ασφαλιστικό, μειώνονται όλες οι συντάξεις, αυξάνεται το όριο ενσήμων για σύνταξη, βάζουν χέρι σε επικουρικές και εφάπαξ. Στη συνέχεια η «ατζέντα» έχει, φορολογικό, εργασιακά (απελευθέρωση απολύσεων, λοκ άουτ κα), νέο συνδικαλιστικό νόμο. Δεν διστάζουν να αιματοκυλούν λαούς...
και να τους οδηγούν στην προσφυγιά.
Αυτός είναι ο δρόμος για την επιστροφή στην λεγόμενη «καπιταλιστική ανάπτυξη» που προσκυνούν όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Η απεργία στις 4 Φλεβάρη έδειξε τη μεγάλη δύναμη που έχουμε. Αυτή η απεργία ήταν καρπός της καθημερινής δράσης με ενημερώσεις, εξορμήσεις, περιοδείες, συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις. Συνάδελφοι έκαναν βήμα και απέργησαν για πρώτη φορά. Άλλοι αν και καταλαβαίνουν την ανάγκη να απεργήσουν, δεν ξεπέρασαν το φόβο και την εργοδοτική τρομοκρατία και είναι ανάγκη να εμπιστευτούν τη μεγάλη δύναμη που ακόμα δεν την έχουμε δοκιμάσει. Οι συγκεντρώσεις ήταν επίσης μεγάλες.
Με αυτή τη δράση έχει καθυστερήσει πολλούς μήνες η ψήφιση του νομοσχεδίου. Αντίστοιχοι αγώνες μέσα στους τόπους δουλειάς έχουν διατηρήσει μισθούς και δικαιώματα όπως στο ΖΟΥΡΑ, το ΒΟΚΤΑΣ, τον ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ, τον ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ, το ΝΗΡΕΑ.
Τα αποτελέσματα μπορούν να είναι μεγαλύτερα αν στην επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας αντιτάξουμε την ενότητα της εργατικής τάξης που διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες, μαζί με αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες, νεολαία.
Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω, κόντρα στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό που καλλιεργεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.
Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να παραβρεθούν για να οργανώσουμε την κοινή απάντησή μας.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ – 19:00
48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟ – ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ