Τρίτη 24 Μαΐου 2016

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ»

 24-5-2016
Σε τραγική κατάσταση οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο! 

 Απέλπιδα έγγραφη έκκληση βοηθείας από τους εργαζόμενους στη διοίκηση του Δήμου!

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου, οι οποίοι λειτουργούν μόνο χάρη στον ηρωισμό των εκπαιδευτικών, καθώς ο Δήμος δεν πράττει ούτε το ελάχιστο για να ομαλοποιήσει την λειτουργία τους, αδιαφορώντας πλήρως για την εκπαίδευση, αλλά ακόμη και την υποτυπώδη σίτιση  των παιδιών.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, οι Νηπιαγωγοί απευθύνθηκαν εγγράφως στον πρόεδρο του Ν.Π.Δ  Παναγιώτη Αγγελόπουλο, τα μέλη αλλά και προσωπικά στον...

Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά, στους οποίους επισημαίνουν τα παρακάτω:
«Οι νηπιαγωγοί καταθέτουν πλήρη αδυναμία για την σίτιση των νηπίων, γιατί στις αποθήκες τους δεν υπάρχει ούτε ένα κουτί γάλα!!!
Δεν υπάρχουν καθαριστικά στους παιδικούς σταθμούς, ώστε να εφαρμοστούν οι στοιχειώδης κανόνες υγιεινής.
Οι απλήρωτοι προμηθευτές δεν δίνουν τίποτα στους παιδικούς σταθμούς, ενώ πηγαίνουν στις εκπαιδευτικές μονάδες και κάνουν συχνά φασαρία ζητώντας τα χρήματά τους.
Οι γονείς είναι έτοιμοι ν' απευθυνθούν στο ΕΣΠΑ, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα και με τις επιχορηγήσεις.
Οι υπάλληλοι καρδιοχτυπούν κάθε μήνα, καθώς δεν γνωρίζουν εάν θα πληρωθούν και αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες.
Οι νηπιαγωγοί ζητούν την άμεση και υπεύθυνη παρέμβαση των αρμοδίων για την επίλυση του προβλήματος».
Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι η εικόνα της διάλυσης που παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα της δημοτικής λειτουργίας με απόλυτη ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, αρχίζει πλέον να επηρεάζει αρνητικά και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία των παιδιών που φοιτούν σε αυτούς.
Καλούμε την δημοτική αρχή, επιτέλους να ευαισθητοποιηθεί και να  αναλάβει τις ευθύνες της.