Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Συμφωνία για τη διαιτησία, με ισπανικό μοντέλο η ΚΕΔ

Ψάχνουν πρόσωπα...

Σε ισπανικό μοντέλο η ΚΕΔ από την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, είχε συνάντηση στην οποία ενημέρωσε τον ομόλογο του στη Σούπερ Λιγκ, Γιώργο Στράτο, ότι μετά από παρότρυνση της UEFA, στην εγχώρια διαιτησία θα εφαρμοστεί πλέον το ισπανικό μοντέλο. Συγκεκριμένα λοιπόν οι ορισμοί διαιτητών, άλλα και οι αποφάσεις θα παίρνονται από έναν πρώην διαιτητή, τον οποίο θα ορίζει η Σούπερ Λίγκα, έναν που θα έχει οριστεί από την ΕΠΟ, ενώ θα υπάρχει και ένας τρίτος, όπου θα ορίζει και πάλι η ΕΠΟ και θα έχει ρόλο επιδιαιτητή.
Έτσι λοιπόν οι αποφάσεις δεν θα παίρνονται μόνο από έναν άνθρωπο, ....

ενώ και η Σούπερ Λιγκ θα έχει φωνή σε αυτές.
Πλέον οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ πρέπει να αποφασίσουν ποιον πρώην διαιτητή θα προτείνουν στην ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ:
«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο κ. Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στον κ. Στράτο ότι μετά από παρότρυνση της UEFA θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο.
Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα, και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ ΕΠΟ.

 Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Νωρίτερα ο κ. Γκιρτζίκης είχε συναντηθεί με τον επίσης νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Football League Στέλιο Σφακιανάκη σε εξίσου καλό κλίμα»