Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος την Πέμπτη 30/6.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

«Όλα αυτά τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης έχει συγκεντρωθεί πλούσιο υλικό το οποίο αν το αξιολογήσουν και το αξιοποιήσουν σωστά οι εργαζόμενοι, θα εξοπλιστούν με πολύ σημαντικά εφόδια για να δώσουν..

τη μάχη για τα δικά τους συμφέροντα, να 
μπούνε μαζικά στον αγώνα, να αντισταθούν πιο αποφασιστικά και να εμποδίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για την ανάκτηση των απωλειών που έχουν στη διάρκεια της κρίσης, να
ανοίξουν το δρόμο για να κατακτήσουν αυτά που δικαιούνται, αυτά που τους αξίζουν, αυτά που τους ανήκουν. 
Ο λαός μας πρέπει να μη δεχτεί «μύγα στο σπαθί του» και να καταδικάσει με κάθε τρόπο, να πολεμήσει τα κόμματα που τον χρεοκόπησαν, που φτώχευσαν τις λαϊκές οικογένειες, να τα αντιμετωπίσει σαν αντιπάλους, σαν δυνάμεις που διαχειρίζονται το 

βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που κινείται με καύσιμο την εκμετάλλευση των εργαζομένων για να κερδίζουν οι λίγοι, οι πλουτοκράτες που έχουν τα οικονομικά εργαλεία και την εξουσία στα χέρια τους…  

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κρύψει τον ταξικό επικίνδυνο χαρακτήρα της πολιτικής του, εντείνει την ψευδολογία και προσπαθεί να παρουσιάσει την καπιταλιστική ανάπτυξη ως γιατρικό που θα γιατρέψει τις πληγές της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που προκάλεσε και η πολιτική του.
Είναι τραγικό να πιστέψει ένας εργαζόμενος, μια εργαζόμενη , να πιστέψουν οι άνεργοι, τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ περί δίκαιης ανάπτυξης την ώρα που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να πάρει από τους εργατοϋπαλλήλους, τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματίες τη μπουκιά από το στόμα.
Είναι χυδαίο να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για δίκαιη ανάπτυξη τη στιγμή που χρεοκοπεί τις λαϊκές οικογένειες οι οποίες είναι καταχρεωμένες στις τράπεζες, στην εφορία και στη ΔΕΗ, περιορίζουν ακόμα και τα τρόφιμα, τα φάρματα, τα είδη πρώτης λαϊκής ανάγκης.
Είναι πρόκληση να ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να εξασφαλίσει δίκαιη ανάπτυξη την ώρα που υμνεί τους εφοπλιστές ως παράδειγμα κι ενώ είναι γνωστό ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει πλουτίσει, πλουτίζει ακόμα περισσότερο με το κλέψιμο του μόχθου των ναυτεργατών και τους καταδικάζει στην ανεργία την ώρα που ο ελληνόκτητος στόλος ξεπέρασε τα 5.000 καράβια.   
Είναι πρόκληση να διαφημίζει τον Τουρισμό και τους μεγαλοξενοδόχους καπιταλιστές που καμαρώνουν για τα κέρδη τους και να τάζει δίκαιη ανάπτυξη στους εργαζόμενους που λιώνουν , που δουλεύουν χωρίς κλαδική σύμβαση και αμείβονται με τους άθλιους κατώτερους μισθούς των 511 ευρώ μεικτά για τους νέους και τα 486 Ευρώ για τους μεγαλύτερους η ακόμα και κάτω από αυτούς.
«Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά».
Οι ελπίδες που καλλιεργήθηκαν από τις λεγόμενες αριστερές κυβερνήσεις στην Ελλάδα , σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, διαψεύστηκαν και η αντιλαϊκή πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας οδήγησε σε τραγωδίες για τους λαούς, έγινε το εφαλτήριο ανόδου δεξιών ακόμα και φασιστικών δυνάμεων…

Ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά γίνεται και πιο φανατικός υπερασπιστής των  εγκληματικών λυκοσυμμαχιών, έχει ανοίξει το δρόμο για πιο βαθειά ενσωμάτωση της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Ακολουθεί το δρόμο της Ν. Δ και του ΠΑΣΟΚ και εμπλέκει  τη χώρα μας στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ε.Ε, τη Ρωσία και την Κίνα για τον έλεγχο των αγορών, την ενέργεια και τους ενεργειακούς αγωγούς, που εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο μετά από κυβερνητική πρόσκληση συνδέεται με τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, αποθρασύνει την επιθετικότητα του τουρκικού κράτους που αμφισβητεί και παραβιάζει τα σύνορα της χώρας μας με απρόβλεπτες συνέπειες...  

Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στις διεργασίες του αστικού πολιτικού συστήματος και με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος προσπαθεί να διευκολύνει τη συγκρότηση κυβερνήσεων συνεργασίας ώστε πιο αποτελεσματικά, σταθερά και κατά το δυνατόν χωρίς κραδασμούς να προωθούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, να επιβάλλουν σκληρά μέτρα κατά του λαού.
Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρες θέσεις και τις υποστηρίζει πολλά χρόνια, έχει προτείνει την απλή ανόθευτη, άδολη αναλογική, ώστε αυτό που ψηφίζει ο λαός στην κάλπη να εκφράζεται σε βουλευτικές έδρες. Αυτό ζητάει το ΚΚΕ, απλή αναλογική , χωρίς όριο 3% για να μπει ένα κόμμα στη βουλή, χωρίς μπόνους – δώρο για το πρώτο κόμμα, χωρίς κατάτμηση των περιφερειών…

Αυτές τις μέρες που η συζήτηση για την Ε. Ε, το δημοψήφισμα στην Βρετανία και το BREXIT έχει φουντώσει, πολλοί επιχειρούν να γίνουν «μετά χριστό προφήτες».
Πολιτικές δυνάμεις που έχουν υπηρετήσει χρόνια, με πάθος την Ε.Ε ανακαλύπτουν τώρα τα τρωτά της σημεία και προσπαθούν στις νέες συνθήκες να  στηρίξουν αυτό το κατασκεύασμα του κεφαλαίου και να καλλιεργήσουν και πάλι συγχύσεις στο λαό μας ότι μπορεί να αλλάξει, να βελτιωθεί, να μετατραπεί σε χώρο που θα υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα
Στην νέα επιχείρηση εξαπάτησης του λαού μας πρωτοστατεί ο ΣΥΡΙΖΑ κι από κοντά ακολουθούν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.
Ότι και να πούνε σήμερα δεν μπορούν να σβήσουν την αλήθεια που τονίζει ότι η Ε.Ε είναι δημιούργημα του καπιταλισμού, οικονομικός, πολιτικός χώρος συνένωσης των δυνάμεων του μεγάλου κεφαλαίου των μεγάλων οικονομικών ομίλων της Ευρώπης για να καταληστεύουν πιο σκληρά την εργατική τάξη, τους  λαούς, να επεκτείνουν τη δράση τους, να διεκδικούν νέα πεδία κερδοφορίας και να ανταγωνίζονται με τα Αμερικάνικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρωσικά, τα Κινέζικα και άλλα μονοπώλια.
Ότι και να πούνε σήμερα δεν μπορούν να κρύψουν ότι η στρατηγική της Ε.Ε  έχει προσανατολισμό την πιο έντονη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και για το λόγο αυτό επιμένει στην επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης,  στην  κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την αντικατάσταση τους από ατομικές συμβάσεις, στην ανατροπή κοινωνικών –ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας , της Παιδείας.
Ότι και να πούνε σήμερα δεν μπορούν  να κρύψουν ότι η Ε.Ε είναι με τα μπούνια μέσα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, συγκρότησε τον Ευρωστρατό και σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ επεμβαίνει  σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της υδρογείου.
Δεν μπορούν να κρύψουν ότι η Ε.Ε είναι μηχανισμός του αντικομμουνισμού, του αυταρχισμού, της καταστολής, κυνηγός και εκμεταλλευτής των μεταναστών και των προσφύγων που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η φτώχεια, χώρος που ευνοεί  το ρατσισμό και τις φασιστικές αντιλήψεις.     

Το ΚΚΕ αντιπαλεύει αποφασιστικά, με σταθερότητα για πολλά χρόνια την Ε.Ε και διαφωτίζει τους εργαζόμενους για τον ταξικό της χαρακτήρα, τεκμηριώνοντας ότι πρόκειται για ένωση του κεφαλαίου στην Ευρώπη που δεν είναι αιώνια και ο λαός μας μπορεί να απαλλαγεί από αυτή τη λυκοσυμμαχία, όπως και από το ΝΑΤΟ και να οικοδομήσει διεθνείς σχέσεις βασισμένες στο αμοιβαίο όφελος, με εργαλείο την εργατική, λαϊκή εξουσία.  
Διάφορες οπορτουνιστικές ομάδες  προσπαθούν  να θολώσουν τα νερά και να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ γιατί δεν πανηγυρίζει για το BREXIT,  υποστηρίζοντας πως το κόμμα μας τα φορτώνει όλα στο σοσιαλισμό μη δίνοντας την αναγκαία σημασία στην καθημερινή πάλη ενάντια στην Ε.Ε και την αντιλαϊκή της στρατηγική. Οι δυνάμεις αυτές έχουν τροφή το ψεύδος και την εξαπάτηση.
Ψεύδονται συνειδητά και αποκρύπτουν σκοπίμως ότι πολλές δεκαετίες μόνο το ΚΚΕ με τόλμη και αποφασιστικότητα αποκαλύπτει διαρκώς και τεκμηριωμένα τον ταξικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΟΚ και της Ε.Ε , μιλάει για διακρατική ιμπεριαλιστική συμμαχία,  καταψήφισε στη βουλή και αντιπάλεψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη στρατηγική και τη Συνθήκη της Λισαβόνας, τη στρατηγική «Ευρώπη 2020», τη λεγόμενη νέα Οικονομική Διακυβέρνηση και τα άλλα οικονομικά –πολιτικά εργαλεία της λυκοσυμμαχίας.
Το ΚΚΕ καταδικάζει την επιθετική φύση της Εξωτερικής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ε.Ε, παλεύει ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στους οποίους συμμετείχε και η Ευρωπαϊκή Λυκοσυμμαχία.
Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες επεξεργάζονται, προτείνουν και στηρίζουν στο εργατικό –λαϊκό κίνημα αναγκαίους,  σημαντικούς  στόχους πάλης ενάντια στην Ε.Ε και τη στρατηγική που σαρώνει εργατικά δικαιώματα, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά.  
Το ΚΚΕ για πολλά χρόνια , στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ξεμπρόστιασε το Κόμμα της Ευρωπαικής Αριστεράς (ΚΕΑ) – φίλο των εγχώριων οπορτουνιστικών σχημάτων- και πολεμούσε τις αυταπάτες που παρουσίαζαν παραπλανητικά την Ε.Ε ως αντίπαλο δέος στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ .
Το κόμμα μας με σαφήνεια προσπάθησε να ενημερώσει  τους εργαζόμενους για τη δική του πρόταση, την επιβεβλημένη από τις εξελίξεις γραμμή πάλης που συνδέει την καθημερινή καταδίκη της λυκοσυμμαχίας με την πάλη για την εξουσία και την αποδέσμευση, αποκαλύπτοντας την έντονη διαπάλη τμημάτων της αστικής τάξης στη Βρετανία, επιχειρήσεων, μηχανισμών της πλουτοκρατίας που βγήκαν με την ταμπέλα της παραμονής η της αποχώρησης από την Ε.Ε.
Το ΚΚΕ μας μετράει καλά, εκτιμάει κάθε λαϊκό σκίρτημα και προσπαθεί να δυναμώνει η πάλη του εργατικού –λαϊκού κινήματος, να αξιοποιεί τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις χωρίς να μπαίνει κάτω από τις σημαία κανενός τμήματος της αστικής τάξης, καμιάς ιμπεριαλιστικής δύναμης.
Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον τόπο μας αλλά και τη διεθνιστική πάλη γιατί εξετάζουν μελετημένα, αντικειμενικά ότι το αποτέλεσμα αναδεικνύει την αυξημένη δυσαρέσκεια εργατικών-λαϊκών δυνάμεων απέναντι στην ΕΕ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της, και επισημαίνει πως αυτή δυσαρέσκεια  πρέπει να απεγκλωβιστεί από τις επιλογές τμημάτων και πολιτικών δυνάμεων της αστικής τάξης και να αποκτήσει ριζοσπαστικά-αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά.
Το αποτέλεσμα καταγράφει τη διάψευση των προσδοκιών, που για χρόνια καλλιεργούσαν όλα τα αστικά κόμματα -και στην Ελλάδα- μαζί με τα ευρωενωσιακά επιτελεία, ότι δήθεν θα μπορούσαν οι λαοί να ευημερήσουν στο πλαίσιο της ΕΕ.
Η αναγκαία καταδίκη της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου, της ΕΕ, η πάλη για την αποδέσμευση κάθε χώρας από αυτή, για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να συνδεθούν με την ανάγκη ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, με την εργατική - λαϊκή εξουσία. Η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, η ανασύνταξη κι ισχυροποίηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος είναι όρος για να ανοίξει αυτός ο ελπιδοφόρος δρόμος.
Τοποθετήσεις που παρουσιάζουν ως αντι-Ε.Ε κατάκτηση τον καπιταλισμό με εθνικό νόμισμα και άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, οδηγούν στην παγίδευση των εργαζομένων στους στόχους και τις επιδιώξεις τμημάτων του κεφαλαίου που αναζητούν συμμαχίες, συνεργασίες εκτός Ε.Ε, με βάση τα δικά τους συμφέροντα και τους δικούς τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.  

Το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί σε έναν δύσκολο αγώνα και δυναμώνει τους δεσμούς του με την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.
Καθημερινά οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες δίνουν τη μάχη για κάθε λαϊκό πρόβλημα, βρίσκονται στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές  γειτονιές οργανώνουν δεκάδες εκδηλώσεις,  προσπαθούν για την ανάπτυξη της εργατικής – λαϊκής πάλης. 
Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στηρίζουν τον αγώνα του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες συνδικάτα, στηρίζουν τον αγώνα της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, της νεολαίας. 
Μέσα στην καθημερινή δράση, στις απεργίες, στις καταλήψεις, στις δεκάδες μαζικές διαδηλώσεις, στην πάλη για την ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι όλη αυτή την περίοδο, φαίνεται καθαρά η υπεροχή του ταξικού κινήματος που συγκρούεται με το κεφάλαιο, την αντιλαϊκή πολιτική αλλά και τον εργοδοτικό –κυβερνητικό συνδικαλισμό, κερδίζει νέες δυνάμεις, νέα σωματεία κοπιάζοντας για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης,  για την ανασύνταξη του κινήματος, για να γίνει πιο μαζικό, επιμένοντας στη διεκδίκηση στόχων πάλης που αντιστοιχούν στις σύγχρονες  λαϊκές ανάγκες. 
Ένα ισχυρό εργατικό κίνημα που παλεύει σε αντιμονοπωλιακή –αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, μπορεί να είναι η δύναμη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας, η οποία θα συγκεντρώνει λαϊκές δυνάμεις, θα βάζει τη σφραγίδα της στην καθημερινή πάλη και θα παλεύει  για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. 
Οι δυνάμεις που πιστεύουν στην καπιταλιστική αιωνιότητα υποστηρίζουν την συνέχιση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων από το κεφάλαιο και είναι αυτοί, οι απολογητές που προσπαθούν να χτυπήσουν, να συκοφαντήσουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
Την πρόταση που δείχνει το δρόμο της ανατροπής, το δρόμο της εργατικής , λαϊκής εξουσίας που είναι αυτό το ισχυρό εργαλείο που θα επιτρέψει στο μαχόμενο λαό να κοινωνικοποιήσει τον ορυκτό πλούτο , την ενέργεια , τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές , τη γη, συνολικά τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής , να αξιοποιήσει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και να σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία , δίνοντας πραγματικές φιλολαϊκές λύσεις.
Δίνοντας λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα στην πλήρη-σταθερή εργασίας για όλους,
Παρέχοντας δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, αναπτύσσοντας τον λαϊκό πολιτισμό και αθλητισμό, φροντίζοντας τους   πάσχοντες.   
Αυτός ο δρόμος είναι ο μοναδικός δρόμος, που ακυρώνει –με την αποδέσμευση-  την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Αυτός ο σοσιαλιστικός δρόμος είναι ρεαλιστικός γιατί εκφράζει τα συμφέροντα και τη δύναμη των πολλών, της εργατιάς, της αγροτιάς, των ανθρώπων του μόχθου κατά των εκμεταλλευτών.
Ο δρόμος αυτός δεν οδηγεί σε απομόνωση της χώρας όπως ισχυρίζονται οι αντίπαλοι του ΚΚΕ και της λαϊκής πάλης. Αντίθετα , οδηγεί σε νέες , πολύμορφές διεθνείς σχέσεις με πολλά κράτη και λαούς στη βάση του αμοιβαίου οφέλους.
Δεν είναι λύση η αναμονή και η μοιρολατρία. Το «δεν γίνεται τίποτα»  βοηθάει τον αντίπαλο του λαού μας, τους εκμεταλλευτές του. Μπορούν να γίνουν πολλά, η λαϊκή δύναμη είναι πανίσχυρη και αυτή θα δώσει τη λύση.