Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ερωτήματα της ΛαΊκής Συσπείρωσης Στερεάς προς τον κ Περιφερειάρχη

Προς
Τον κ  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και την Οικονομική Επιτροπή.
Επειδή παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπήρξαν απαντήσεις στα ζητήματα που θέσαμε, σύμφωνα με τον νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου….
Θεωρούμε σκόπιμο να επανέλθουμε για τελευταία φορά ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα μας….. ζητώντας εντός της τρέχουσας εβδομάδας :
    Να μας δοθεί η απάντηση των υπηρεσιών γύρω από το ζήτημα των προληπτικών μέτρων προστασίας της γέφυρας που έπεσε στον δρόμο για τα Μάρμαρα.
    Να μας κοινοποιηθεί ο πίνακας των μέχρι σήμερα αναθέσεων για  υπηρεσίες συμβούλου, που.....

από μηνός ζητήσαμε
    Να μας γνωστοποιηθεί η θέση της Περιφέρειας για την πρόταση μας  όσον αφορά την  ενιαία διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας ( και του Περιφερειακού Ταμείου αλλά και της διαχειριστικής αρχής )  μέσω της οικονομικής επιτροπής.

Παράλληλα ζητάμε :
    Γραπτές και συγκεκριμένες εξηγήσεις….. για το αντικείμενο του έργου που αφορά την «Αποκατάσταση ζημιών επαρχιακού οδικού δικτύου Δυτικής Φθιώτιδας», Π.Ε. Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 500.000,00€ με Φ.Π.Α. Εφόσον κατά τα δύο τμήματά του, έχει γίνει αφετηρία δύο άλλων διαγωνισμών….( Στα χέρια μας είναι η τεχνική περιγραφή του έργου υπογεγραμμένη 17/2/2016 ).Συγκεκριμένα καταγράφουμε την τεχνική περιγραφή του έργου, που αφορά  τις επαρχιακές οδούς 1,6,18……
 Καταγράφουμε, επίσης, τον διαφορετικό διαγωνισμό για την επαρχιακή οδό 18, ύψους 100.000 ευρώ ( Στα χέρια μας είναι η τεχνική περιγραφή του έργου υπογεγραμμένη 9/2/2016 ) και άλλον διαγωνισμό για την επαρχιακή οδό 1 ύψους 95.000 ευρώ, ( Στα χέρια μας είναι η τεχνική περιγραφή του έργου υπογεγραμμένη 29/2/2016 )… Διερωτόμαστε πως έγιναν διαγωνισμoί για έργα με αλληλεπικαλυπτόμενο αντικείμενο.
Έχοντας, επίσης, υπόψη μας το έργο « Συντήρηση, αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε Φθιώτιδας» ύψους 2.500.000 ευρώ για το 2015 και άλλο που συμβασιοποιήθηκε ανάλογου ύψους για το 2016… ζητάμε τις αναλυτικές επιμετρήσεις των εργασιών που πληρώσαμε, για να εκτιμήσουμε το κόστος των συγκεκριμένων εργασιών και την αξία τυχόν πρότασης μας για συνεργεία δημόσιου χαρακτήρα.
    Τι κάνετε με την παροχή δωρεάν νερού στους κατοίκους της περιοχής ΟΣΜΑΕΣ του Θεολόγου Φθιώτιδας, που θέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα.
    Είναι γνωστές οι καταστροφές που υπήρξαν στην είσοδο της Γλύφας και στον οικισμό που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πριν ( λιμανάκι ), εξ αιτίας των βροχοπτώσεων.
Για αυτή την κατάσταση θέλουμε να υπογραμμίσουμε :
    Οι καταστροφές είναι αποτέλεσμα του συγκεκριμένου τρόπου που κατασκευάζεται ο δρόμος της Γλύφας. Οφείλονται κυρίως στην σοβαρή παράλειψη απομάκρυνσης των αποτελεσμάτων των χωματουργικών εργασιών ( μπαζών ) κατά τα προβλεπόμενα.
    Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η έλλειψη ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για τη αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.
Να μας γνωρίσετε τι θα κάνετε άμεσα και στο μέλλον για την συγκεκριμένη περιοχή. Αν θα καταλογιστούν ευθύνες στους εργολάβους και τους επιβλέποντες.

Προτάσεις μας :
    Ο εργολάβος να αποκαταστήσει τις ζημιές, άμεσα και με τον έλεγχο της Περιφέρειας..
    Η Περιφέρεια να κάνει αντιπλημμυρική μελέτη και έργα στην περιοχή, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
    Ο Δήμος να χαρακτηρίσει σαν οικισμό την περιοχή και να σχεδιάσει την εξέλιξη της ώστε να διασφαλιστούν η καλή και ασφαλής διαμονή των κατοίκων καθώς και οι περιουσίες τους.
*********************
Στεκόμαστε ιδιαίτερα στο έργο  αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην  ανατολική παράκαμψη της Λαμίας.
Επειδή θεωρούμε το ποσόν δυσανάλογο της εικόνας που έχουμε διερχόμενοι από το συγκεκριμένο σημείο…. Ζητάμε τις επιμετρήσεις του έργου και την έκθεση του επιβλέποντος μηχανικού.
**********************
Πως αξιολογούμε την σοβαρότητα και το κόστος της
Της απευθείας ανάθεσης της μελέτης με θέμα  ́ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΦΥΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΟΥ SIDERITIS EUBOEA ( τσάι του βουνού) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ποσού 23.866,92€ … από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ