Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δημου Χαλκίδας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας, με αφορμή την επίδοση των θεμάτων  για τις συνεδριάσεις στις 24 και 25/10 του δημοτικού συμβουλίου έχει να επισημάνει ότι 
Δεν είναι δυνατόν να γίνονται  δύο συνεδριάσεις σε δύο συνεχόμενες  ημέρες ,ή όπως μας ζητήθηκε να συμφωνήσουμε , οι συνεδριάσεις αυτές να γίνουν σε μια μέρα. 
Το θέμα που αφορά στον  οικονομικό απολογισμό του 2015 - που όπως από το νόμο προβλέπεται , πρέπει να συζητείται σαν αποκλειστικό θέμα μιας συνεδρίασης - είναι ...
θέμα που απαιτεί χρόνο για να μπορεί κάποιος να είναι στοιχειωδώς έτοιμος για να τοποθετηθεί με υπευθυνότητα. Το να δίνεται Πέμπτη απόγευμα για διάβασμα , σημαίνει ότι μένει μόνο η Δευτέρα σαν εργάσιμη ημέρα για πληροφορίες από την υπηρεσία. Την  ίδια μέρα δίδονται και 32 θέματα για να συζητηθούν στις 25/10  ή στις 24. 
Γίνεται εύκολα αντιληπτό  ότι ούτε για τα θέματα αυτά υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος  για κατάλληλη προετοιμασία.

Θεωρούμε ότι τα 32 θέματα θα πρέπει να συζητηθούν σε συνεδρίαση που θα γίνει τουλάχιστον 3 ημέρες μετά τη συζήτηση του οικονομικού απολογισμού. Έτσι θα υπάρχει τουλάχιστον  ο χρόνος που προβλέπεται από τη νομοθεσία για την προετοιμασία των δημοτικών συμβούλων.
Η μεθόδευση αυτή κάθε φορά με τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό  να γίνονται οι δύο συνεδριάσεις  μία , μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι  η πλειοψηφία δεν θέλει διεξοδική συζήτηση  για να περιοριστούν αρνητικές απόψεις και να μην πάρει χαμπάρι ο κόσμος τι τον περιμένει.
Επί πλέον περιορίζεται ο χρόνος για επίκαιρα θέματα που θέλουμε από την πλευρά μας να θέσουμε στο σώμα για συζήτηση , που απαιτούν  άμεση αντιμετώπιση.