Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Για δες ποιος μιλάει !!
Εκείνοι που όντας άρχοντες του Νομού επί σειρά ετών, συνειδητά έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους τις υποχρεώσεις που επέβαλε η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία και ποτέ δεν ασχολήθηκαν με την νότια Εύβοια. 
Τότε το Αλιβέρι και η Κύμη ήταν πολύ μακριά γι αυτούς! 
Εκείνοι που επί σειρά ετών είχαν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της επίλυσης του προβλήματος και ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ  ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ. 
Εκείνοι που ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ποτέ όσο ΕΜΕΙΣ παλεύαμε για την επίλυσή του   προτιμούν σήμερα με δηλώσεις και Δελτία Τύπου να «ποιούν την νήσσαν» ...
και να συνεχίζουν να μασούν την καραμέλα «Φταίει ο Θωμάς» ! 
Εκείνοι που  ενώ έχουν περάσει 2,5 χρόνια πλέον ως διοίκηση, δεν  έχουν καταφέρει να συντάξουν μια ολοκληρωμένη μελέτη για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή μας. 
Εκείνοι  που δυστυχώς έχουν σήμερα το θράσος να καταστροφολογούν, να παραπληροφορούν και να καταγγέλλουν .
Ας τους θυμίσουμε όμως ότι : 
Εμείς εξοικονομήσαμε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και αποκαταστήσαμε τις χωματερές στο Βέλος, στα  Κριεζά, στους Ζάρακες  και στα Κόσκινα. 
Εμείς συντάξαμε τις μελέτες, εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση και δημοπρατήσαμε καταρχήν τα έργα, ώστε να «καυχάστε» σήμερα ότι αποκαταστήσατε τις χωματερές - ΧΑΔΑ σε Αλιβέρι, Κύμη, Μετόχι και Νεοχώρι.
Εμείς λαμβάναμε  όλα  τα απαραίτητα και ενδεικνυόμενα  μέτρα για την προστασία των χώρων διάθεσης με την όσο το δυνατόν συνεχή φύλαξη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τη μόνιμη ύπαρξη χωματουργικών μηχανημάτων, τη μεταφορά εκατοντάδων τόνων χώματος και την σκέπαση των σκουπιδιών. 

Σήμερα  οι χωματερές λειτουργούν πλέον έξω από τους χώρους που αποκαταστάθηκαν!  Ανεξέλεγκτα και καταστροφικά για το περιβάλλον και τους δημότες!! Αυτό δυστυχώς είναι δικό σας έργο κ. Μπουραντά!  
Εμείς φροντίζαμε ώστε να μην χρεωθεί το κόστος μεταφοράς των σκουπιδιών στους δημότες, με την πρόταση δημιουργίας μονάδας κομποστοποίησης- ανακύκλωσης. 
Πρόταση  που ΕΣΕΙΣ τορπιλίσατε, βάζοντας πρωτοφανή εμπόδια και τρικλοποδιές, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με ψέματα και λάσπη, επενδύοντας σε ψήφους για τις επερχόμενες τότε Δημοτικές εκλογές.  
Σήμερα όμως τα σκουπίδια μας πάνε στη Θήβα και τη Χαλκίδα, με τεράστιο κόστος για τους Δημότες.
Εμείς λοιπόν είχαμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την δημιουργία Μονάδας Κομποστοποίησης- Ανακύκλωσης, βάση εγκεκριμένων μελετών και όχι τυχαίων και σπασμωδικών κινήσεων.
Καλώντας σας συνεχώς και σήμερα να προχωρήσουμε με αυτή τη λογική.
Αλλά εσείς…. «αγρόν ηγόρασα»!
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή για να ασχοληθεί με το θέμα, αλλά εσείς δεν την ενεργοποιήσατε ποτέ!  
Εμείς εφαρμόσαμε την ανακύκλωση και με μεγάλη επιτυχία. 
Εμείς είχαμε οργανώσει ορθά την  αποκομιδή των σκουπιδιών, σε αντίθεση με το σήμερα που έχει «βρωμίσει» ο Δήμος!   Αγνοήσατε ακόμη και την τουριστική περίοδο κατά την οποία δημιουργήσατε μια απαράδεκτη εικόνα για την περιοχή! 

Αγαπητοί Δημότες. 
Θα τους συγχωρούσαμε την αφέλεια με την οποία προσεγγίζουν και αυτό το θέμα αν αυτή δεν αφορούσε έναν πολύ κρίσιμο θέμα. 
Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ένα σύνθετο πρόβλημα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με σπασμωδικές κινήσεις και λαϊκίστικα δελτία, που εξυπηρετούν προσωπικές και μικροπολιτικές επιδιώξεις. 
Απαιτεί διάλογο, ψυχραιμία, δημιουργία ενωτικού κλίματος και σωστή ενημέρωση, ώστε από κοινού να βρούμε τις λύσεις που εξυπηρετούν την περιοχή μας.
Για μια καλύτερη ζωή σε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή!.
Και επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση του σήμερα…
Στοίβες τα σκουπίδια!!   

                     Αυτές κύριε Μπουραντά κτλ, είναι οι χωματερές που αποκαταστήσατε!!