Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 
τις τελευταίες ημέρες καταφθάνουν στα σχολεία διάφορες εγκύκλιοι, όπως ο χαρακτηρισμός φοίτησης στο τέλος του α' τετραμήνου για τα ΕΠΑΛ, η θεματική εβδομάδα και οι συνθετικές εργασίες στα Γυμνάσια, οι δημιουργικές εργασίες στα Λύκεια και η μαθητεία στα ΕΠΑΛ, οι οποίες δημιουργούν μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, ως προς την σκοπιμότητά τους, ενώ φαίνεται να στρώνουν σιγά σιγά το δρόμο για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, το νέο ταξικότερο λύκειο και την περαιτέρω υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης. Επειδή κάποιες από αυτές τις δράσεις ακούγονται δημιουργικές και ενδύονται με ένα χαρακτήρα προοδευτικότητας αλλά δεν είναι ξεκομμένες από τις επιταγές του....
ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο στόχαστρο των οποίων βρίσκεται το δωρεάν δημόσιο σχολείο,  το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Εύβοιας θεωρεί αναγκαία τη δραστηριοποίηση και την άμεση αντίδραση όλων μας και γι αυτό : 
Καλεί όλου/ες τους/τις εκπαιδευτικούς του νομού να πάρουν μέρος στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/01/2017, και ώρα 7:30 μμ, στο 5ο Γυμνάσιο (Ερίων και Δοξάκη) Χαλκίδας.
Μέχρι τότε καλεί όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη προχωρήσουν σε καμιά απόφαση ούτε για την ανάθεση Δημιουργικών Εργασιών, ούτε για την οργάνωση της Θεματικής Εβδομάδας ούτε, τέλος, για τη μαθητεία και το χαρακτηρισμό φοίτησης στα ΕΠΑΛ.
Καλεί επίσης την ΟΛΜΕ να σταθεί στο πλάι των συναδέλφων και απέναντι σε όλα τα προωθούμενα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και να οργανώσει πανελλαδικά και ενιαία την αντίδραση του κλάδου.
Στα πλαίσια της Συνέλευσης θα συζητήσουμε επίσης για την αναμοριοδότηση των σχολείων και τις περιοχές μετάθεσης  καθώς και για όποιο άλλο πρόβλημα απασχολεί τον κλάδο μας.

                                      Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ 
Η πρόεδρος                                                                  Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                                                                    Άρης Σκούρας