Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος ανακοινώνεται ότι, όπως κάθε χρόνο, θα εορτασθεί με πανηγυρικό τρόπο και φέτος η Σύναξη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, του Ιερού Χρυσοστόμου, του Μεγάλου Βασιλείου και του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, οι οποίοι θεωρούνται από την Ελληνική Πολιτεία ως προστάτες των Γραμμάτων και της Ελληνικής Παιδείας.
Κατά την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 το πρωί, θα λειτουργήσουν όλες οι Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, όπου υπάρχουν ....
Σχολεία για να εκκλησιασθούν, σύμφωνα με σχετικά προεδρικά Διατάγματα της Ελληνικής Πολιτείας, οι διδάσκοντες και διδασκόμενοι σ' αυτά.
Στην Πόλη της Χαλκίδος θα λειτουργήσουν όλοι οι Ενοριακοί Ι. Ναοί, ενώ ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την παράδοση της Πόλεώς μας, στον Ι. Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, με την Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ αναμένονται, όπως κάθε χρόνο και αντιπροσωπείες μαθητών από όλα τα Σχολεία της Πόλεώς μας, οι οποίοι θά φέρουν και τις Σημαίες των Σχολείων τους.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Αρτοκλασία, υπέρ υγείας όλων των μαθητών, διδασκάλων και καθηγητών και στελεχών της Εκπαιδεύσεως, όπως και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων λειτουργών της Παιδείας και των Ευεργετών αυτής.