Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

H ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

 Με την πρέπουσα λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε, κατά το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2017,  η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή της Επαναστάσεως του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.
            Την Παρασκευή 24 Μαρτίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, συμμετεχόντων και αρκετών Ιερέων της Πόλεως, με επικεφαλής τον Αρχιερατικό Επίτροπο Χαλκίδος και Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου.
Τον θείο λόγο προς τους πολυπληθείς πιστούς κήρυξε ....
ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, κατά την τάξη της Εκκλησίας, ανέγνωσε καί την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
            Το πρωί του Σαββάτου 25 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη και πάλι στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Χαλκίδα, όπου χοροστάτησε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων και άλλων Κληρικών της Πόλεως, με προεξάρχοντα τον Γενικό Αρχιερατικό του Επίτροπο και Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους πιστούς.
            Μετά την Θεία Λειτουργία μετέβη στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε, ενώπιον των Αρχών του Τόπου, στην Δοξολογία για την Εθνική Εορτή, στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον και εν συνεχεία παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Παραλία Χαλκίδος.
            Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ευαγγελιστρίας Θεομήτορος, στους δρόμους της συνοικίας Κανήθου και στην συνέχεια χοροστάτησε στην Ακολουθία του μεθεορτίου Εσπερινού, στο τέλος του οποίου συνεχάρη τον δραστήριο Προϊστάμενο της Ενορίας και Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του στην Μητρόπολη Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, τους συνεφημερίους του Πρωτοπρεσβυτέρους Θεόδωρο Πάζιο και Ευάγγελο Γαλάνη, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τους ιεροψάλτες κ. Γεώργιο Γερογιάννη και κ. Στυλιανό Καραβά και όλους τους πολυπληθείς συνεργάτες και εθελοντές της Ενορίας για την διοργάνωση της Πανηγύρεως.