Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

“Να δεις που αυτός, μέχρι και γραβάτα θα φορέσει...”

Την προηγούμενη εβδομάδα, στη Βουλή των Ελλήνων, 153 χεράκια υψώθηκαν δειλά και αντίστοιχα στοματάκια ψιθύρισαν το "ναι", μαζί μ' έναν στεναγμό ανακούφισης, που, επιτέλους, είχε φθάσει εκείνη η ώρα. Η ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που κατέθεσε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προκειμένου να υπακούσει και νομοθετικά στα κελεύσματα και παραγγελίες των δανειστών της χώρας. 
Ο στεναγμός ανακούφισης ήταν, γιατί παρατεινόταν, για ....
κάποιο χρόνο, η διατήρηση της βουλευτικής τους ιδιότητας και θα συνέχιζαν να βρίσκουν, τις χιλιάδες των ευρώ, στον τραπεζικό λογαριασμό τους :
Λησμονώντας τις υποσχέσεις που έδιναν κατά κόρον, στον ελληνικό λαό, για, δήθεν, κόκκινες γραμμές. 
Έχοντας υφαρπάξει την ψήφο του και οχυρωμένοι, πλέον, πίσω από τα φληναφήματα της ηγετικής τους ομάδας, για τα "αντίμετρα", που θα ισχύσουν, όμως, υπό  προϋποθέσεις θηριώδους πλεονάσματος, τέτοιου ύψους και έκτασης, που η τρόικα, γνωρίζοντας την αδυναμία επιτεύξεως τους, δεν είχε καμμία αντίρρηση για την ψήφισή τους.
Κλείνοντας τα μάτια, για να μη διαβάζουν τ' άρθρα του νομοσχεδίου και τ' αυτιά τους, για να μην ακούν τις κραυγές διαμαρτυρίας των συνταξιούχων, των οποίων πετσοκόβουν, για μία ακόμη φορά τις συντάξεις. 
Αγνοώντας τις φωνές των φορολογουμένων, που υπέστησαν τη διαρκή ληστεία των εισοδημάτων τους, προκειμένου να επιχαίρει ο πρωθυπουργός και η παρέα του, για το ύψος του πλεονάσματος, που προήλθε, όχι από κάποιου είδους ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά από την επιδρομή στα εισοδήματα, ακόμη και των πλέον αδύναμων συμπατριωτών μας.
Χειροκτοτώντας τον αρχηγό τους, ο οποίος όχι μόνο δεν έσκισε κάποιο, αλλά υπέγραψε και τέταρτο μνημόνιο, χωρίς να επιτύχει οποιαδήποτε δανειακή διευκόλυνση, επιδιώκοντας παράνομα και αντισυνταγματικά, καθ' ομολογία του, να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, που γνωρίζει καλά ότι δεν θα είναι δική του, μετά τα όσα έπραξε και παρέλειψε να πράξει. 

Η πρωτοφανής πολιτική απάτη, για την οποία μίλησε στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζεται, για να καταγραφεί στις σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ως μνημειώδης εφαρμογή των διδαγμάτων του Γκαίμπελς, για τη χρήση της προπαγάνδας, στην υπηρεσία του ακραίου λαϊκισμού.
Είναι οι ίδιοι εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι, με προτροπή και οδηγίες του πρωθυπουργού, ψηφίζουν, όχι μόνον τη μείωση των συντάξεων, αλλά και το χάρισμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν επιβληθεί ως πρόστιμα, για λαθρεμπορία, σε νεόκοπο βορειοελλαδίτη επιχειρηματία. Αυτόν, που αποτελεί το καινούργιο τους όργανο, στην προσπάθεια απόκτησης τηλεοπτικής και έντυπης προπαγάνδας. Και μάλιστα, με διαδικασία που, σίγουρα, θ' απασχολήσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα! 
Αυτοί, που θα καταπολεμούσαν, δήθεν, τη διαφθορά και διαπλοκή!
Αλλά, το succes story, που επιχειρεί να εμφανίσει ο πρωθυπουργός, απαιτεί και ανάλογη αμφίεση. Να δεις, λοιπόν, που αυτός, ακόμη και γραβάτα θα φορέσει, προκειμένου να πείσει ότι πέτυχε τη ρύθμιση του χρέους και τη δανειοδότηση της χώρας από τις "αγορές". 
Αυτά, δηλαδή, που είχε επιτύχει, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά! Αλλά, καθώς δεν ήταν πρόθυμη στις εντολές των δανειστών, χρειάσθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα για να υπογράψει, όσα κατά καιρούς υπέγραψε, χωρίς οι οπαδοί του να καίνε την Αθήνα, αφού μισθοδοτούνταν, ήδη, από το ελληνικό δημόσιο. Πάντοτε, βέβαια, μετά από μια "σκληρή διαπραγμάτευση", με τα πουκάμισα έξω και τα σακίδια στην πλάτη, που αύξανε τις υποχρεώσεις του ελληνικού λαού. 
Ακόμη κι έτσι όμως, η διαπραγματευτική τους ανικανότητα και ανυπαρξία είναι τέτοιου επιπέδου, που εισέπραξαν νέα άρνηση, ακόμη και συζήτησης, επί του χρέους, στην τελευταία συνάντηση με τους εταίρους. Μόνο οι αισιόδοξες και διθυραμβικές εξαγγελίες τους έμειναν, για να μας θυμίζουν πόσο ελάχιστοι αλλά και επικίνδυνοι είναι! 
Στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, εκφράζουμε τη "συμπαράστασή μας" για τα "δεινά" που υφίστανται, προκειμένου να διατηρήσουν τα κεκτημένα της βουλευτικής τους ιδιότητας!
Στον εντολέα τους, Ευβοϊκό λαό, υποσχόμαστε μόνο αλήθειες και ανατροπή του λαϊκίστικου και διεφθαρμένου καθεστώτος, που επιχειρούν να οικοδομήσουν, μεταχειριζόμενοι κάθε πρόθυμο που τους είναι απαραίτητος!

Θανάσης Ψαρράκης
Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας
ΝΟΔΕ Ευβοίας