Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟ

Με αισθήματα υιικού σεβασμού προς τον θαυματουργό Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο τον νέο Ομολογητή, ετελέσθη την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 το πρωί, στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, Αρχιερατικό Συλλείτουργο με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θερμοπυλών κ. Ιωάννου και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο ...
προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος άγιος Κορινθου κ. Διονύσιος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Θερμοπυλών κ. Ιωάννης.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη η Αρτοκλασία, ενώ ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος για την πρόσκληση και την φιλοξενία, ενώ ευχήθηκε εγκάρδια και στα πλήθη των προσκυνητών.
Στην Θεία Λειτουργία προσήλθαν αναρίθμητοι πιστοί, οι οποίοι κοινώνησαν και των Αχράντων Μυστηρίων, προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό Λείψανο του Οσίου Ιωάννου, πολλοί εκ των οποίων, και μάλιστα νέοι, παρά την συνεχή καταρρακτώδη βροχή, προσήλθαν πεζοί για να εκπληρώσουν το «τάμα» τους στον Όσιο Ιωάννη.