Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΕΥΣΕΒΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, του Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού, του Πρωτοπρεσβ. Νεκταρίου Δημητριάδη – Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου, του οικείου Εφημερίου Οικον. Ιωάννου Γκρινιάρη και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν ....
στον Ι. Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Χαλκίδος.
Κατά το κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους μακαρισμούς του Κυρίου, οι οποίοι, όπως τόνισε, θα πρέπει να αποτελούν τον οδοδείκτη στην πορεία κάθε χριστιανού.
            Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε και στο τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Σταύρου Σιμιτζή, νέου στην ηλικία ανθρώπου, ο οποίος εντελώς ξαφνικά εγκατέλειψε τον παρόντα κόσμο, αλλά και στο εννεαήμερο Μνημόσυνο της αοιδίμου Οσίας Ευγενικού, μητρός της Προέδρου της Αδελφότητος Προκοπιέων κ. Σοφίας Ευγενικού.
            Την ιερά Υμνωδία διηκόνησε ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος και Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής κ. Σπύρος Σιμιτζής, με την φιλόξενη παραχώρηση του μαθητού του και Πρωτοψάλτου της Ενορίας κ. Νικολάου Καπνίση, ο οποίος συνέψαλε πλησίον του διδασκάλου του.