Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ξανά και ξανά και ξανά καλησπέρα δήμαρχε κύριε Ψαθά...

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΨΑΘΑΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ


Του Β.Σιμιτζή
Επιτρέπεται να χαθεί ένα ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ για την περιοχή μας;

Κι όπως σχολιάζεται, πως ο Δήμαρχος (σαν επικεφαλής της δημοτικής αρχής) φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για το ότι δεν μπόρεσε να τρέξει την διαδικασία για το θέμα του φράγματος των Ψαχνών όπως χρειαζόταν ώστε κάποια στιγμή να φτάσουμε στην υλοποίηση του, εδώ μπορούμε να πούμε το ''δεν ήξερες δεν ρώταγες''. Οι ειδικοί σύμβουλοι γιατί υπάρχουν; Δίνω την απάντηση. Για να φέρνουν ζεστά εκατομμύρια στον δήμο από το κράτος και τους ''κακούς'' ξένους της ....

Ευρώπης που ευτυχώς ακόμα και σήμερα δίνουν πακτωλούς χρημάτων στην χώρα, μια χώρα που οι κυβερνήσεις της φερόντουσαν και φέρονται με έναν εντελώς παράλογο τρόπο απέναντι στους λεγόμενους δανειστές-εταίρους (π.χ ναι μεν ζητάγαμε-ζητάμε δανεικά και ότι ζητάγαμε αμέσως πιστωνόταν σε λογαριασμούς του κράτους άρα ήρθε πλούτος στην χώρα ανεξαρτήτως τι τα κάναμε- σε ποιες τσέπες μπήκαν, παρόλο που αφήναμε και αφήνουμε τις υποχρεώσεις χωρίς να τις καλύπτουμε έχουμε το θράσος να αποκαλούμε τους εταίρους.. τοκογλύφους και άλλα πόσα τρελά!) Ας μη μιλήσω για την πιο ευνοϊκή μεταχείριση που δέχτηκε ποτέ χώρα πάνω στο θέμα αποπληρωμής χρέους που αυτή είναι η Ελλάδα. Και μια άλλη υπενθύμιση. Οι καθαρές εισροές από την Ε.Ε για την Ελλάδα υπό την μορφή επιχορηγήσεων για επενδυτικούς-παραγωγικούς σκοπούς ξεπερνά τα 100 δις, είμαστε η δεύτερη πιο ωφελούμενη χώρα μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε ανάλογα με τις εισφορές-εκροές προς τον κοινοτικό ταμείο της και των εισροών που λαμβάνουμε). Άλλο τα δανεικά άλλο οι ενισχύσεις των επιδοτήσεων. Αν οι όσες και κάθε μορφής χρηματοδοτήσεις είχαν χρησιμοποιηθεί καθώς έπρεπε από τις κυβερνήσεις, η οικονομία της Ελλάδας θα είχε μια τεράστια δυναμική προσφέροντας πολύ υψηλά εισοδήματα στους πολίτες. Μέσα σε αυτές τις επιδοτήσεις που αναφέρθηκα παραπάνω είναι και οι επιδοτήσεις που κάθε δήμος ''κυνηγάει'' για να δει προκοπή ο τόπος αλλά και ο δήμος ως οντότητα. Και μην ακούω ότι οι ειδικοί σύμβουλοι- επ.συνεργατες έχουν κόστος να τους πληρώνεις, γιατί μόνο ως ανοησία μπορεί να το εκλάβει ο κάθε ένας-μία που καταλαβαίνει την σχέση κόστους-αποτελέσματος Σε άλλους δήμους όχι απλά αξιοποιούν αυτή την δυνατότητα αλλά την βλέπουν ως κλειδί για την ευημερία των τόπων και των δημοτών τους αφού οι κρατικοί πόροι είναι τόσο μειωμένοι σε σύγκριση με την προ κρίση εποχή. Δυστυχώς, έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια από τότε που ο κύριος Ψαθάς κάθισε στον δημαρχιακό θώκο δηλαδή πέρασε μια ''κανονική'' δημοτική θητεία όπως ήταν όλες οι άλλες προηγούμενες και δεν έχουμε δει κανένα ''μεγάλο'' έργο. Η αλήθεια είναι πως πάλι καλά που οι δημοτικές αρχές του κυρίου Μπαζώτη και Μπουροδήμου είχαν εκκινήσει σημαντικά έργα που τώρα υλοποιούνται στα ''χέρια'' του νυν δημάρχου. Κι όμως οι μπηχτές προς τον κύριο Μπαζώτη δεν λείπουν δια στόματος του σημερινού δημάρχου ακόμη και σήμερα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεγάλη αχαριστία, το έχουμε ξαναπεί. Α, και κάτι άλλο, γιατί την δυνατότητα-ευκαιρία της αξιοποίηση των ειδικών συμβούλων ο δήμαρχος την έχει βγάλει εκτός σκέψεων του;(γιατί αν την είχε ποτέ σαν σκέψη σε συνάρτηση με το ότι του κόβει σε σημείο τέτοιο για να πάρει την σωστή απόφαση.. ο δήμος θα είχε συμβούλους- συνεργάτες)

Ο Β.Σιμιτζής είναι φοιτητής οικονομικών σπουδών στην ΑΣΟΕ,επίσης είναι 1ος επιλαχών Δ.Σ με τον συνδυασμό της ελάσσονος αντιπολίτευσης και κατάγεται από την Στενή.

Δεν τα γράφουμε εμείς αυτά κύριε δήμαρχε!!!

ΑΠΟ το eviainsider.blogspot