Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Μόνο τα παιδιά...


Όμορφο απόγευμα Σαββάτου, αφού αντί για γήπεδο προτιμήσαμε "τα σορόπια" και την πρόταση του Βιβλιοπωλείου ΣΤΟΧΟΣ στο Βασιλικό. .
Η πρόταση ήρθε από τον Δημήτρη Στρατή.
Πήγαμε στο βιβλιοπωλείο του πριν 2 - 3 μέρες και βρήκαμε ....
μια πρόσκληση για παρουσίαση ενός βιβλίου.
Η εκδήλωση θα γινόταν στο καφεζαχαροπλαστείο "τα σορόπια" στο δρόμο από το Βασιλικό προς Λευκαντί.
Κάτι μας έκανε κλικ και παρά του ότι υπήρχαν σε εξέλιξη αγώνες ποδοσφαίρου, πήγαμε στα "σορόπια".
Ευτυχώς που πήγαμε, γιατί μπορεί να μην φάγαμε κάτι από τα υπέροχα γλυκά και ο καφές που ήπιαμε να ήταν σκέτος, αλλά φύγαμε χαμογελαστοί και πλουσιότεροι σε μηνύματα, από την συγγραφέα, τις κυρίες που πήραν μέρος στο θεατρικό, αλλά και από τα παιδιά που ήταν εκεί.
Η συγγραφέας, η κυρία Έλενα Γλωσσιώτη, φυσικά και δεν είναι  αναγνωρίσιμη, αφού δεν είναι κάποια από αυτές που βλέπουμε στο χαζοκούτι ντυμένες ή γυμνές να σαχλαμαρίζουν.
Γιατί όμως εμείς οι γονείς επιτρέπουμε στα παιδιά μας να γεμίζουν το κεφαλάκι τους με τα μηνύματα της τηλεόρασης τα οποία δεν προσφέρουν τίποτα ή μάλλον αδειάζουν το κουτί των γνώσεων που έχουν τα παιδιά για να χωρέσουν οι σαχλαμάρες τους;
Μια απλή γυναίκα η κυρία Γλωσσιώτη. μητέρα 4 παιδιών και γράφει ιστορίες και παραμύθια για παιδιά με ωραία μηνύματα.
Περάσαμε ευχάριστα για μία ώρα, αλλά όταν πήγαμε στο σπίτι οι Μαρία και η Κερασία άρχισαν τις ερωτήσεις, αφού είχαν απορίες και ήθελαν να αναλύσουν τα μηνύματα, από το θεατρικό, αλλά και από το βιβλίο που άρχισαν ήδη να διαβάζουν.
Να συγχαρούμε το βιβλιοπωλείο ΣΤΟΧΟΣ στο Βασιλικό
και να ευχηθούμε να συνεχίσει με τέτοιες πρωτοβουλίες.
Να ευχηθούμε στην κυρία Έλενα Γλωσσιώτη να συνεχίσει να γράφει για τα παιδιά, μήπως και κάποια στιγμή εμείς οι γονείς, αναγνωρίσουμε την αξία ενός βιβλίου και φροντίσουμε για τα παιδιά μας.










Αύριο θα ανεβάσουμε φωτογραφίες από την παρουσίαση 
και θα γράψουμε περισσότερα