Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - "Ο μπάρμπα Στέλιος" στα 63 του, δεν έχει κανέναν λόγο, να θέλει να δείξει το αν ξέρει να γράφει ή να μιλάει, αν ξέρει να κάνει ρεπορτάζ, αν ξέρει να σχολιάζει και όλα αυτά που κάποιοι ξεκίνησαν να κάνουν τα τελευταία χρόνια.
Δεν απασχολεί τον "μπάρμπα Στέλιο" το να εμφανίζει ως αποκλειστικό το δελτίο καιρού ή μια δήλωση του οποιουδήποτε ή μια συνέντευξη κάποιου η οποία όμως δεν έχει καμία σημασία για τους πολλούς και εξυπηρετεί μόνο ....τα συμφέροντα αυτού που δίνει την συνέντευξη και αυτού που την δημοσιοποιεί.
Πως αλλιώς να το γράψουμε για να το καταλάβετε;
Σούπα δεν υπάρχει μόνο στην μαγειρική. Υπάρχει και στην ενημέρωση.
Αυτό που πραγματικά έχει καταντήσει αηδία, είναι η απαίτηση κάποιων να θέλουν να έχουν ελευθέρας παντού και πάντα. Να θέλουν με το ζόρι να τους λέει τα πάντα ο δήμαρχος, τα πάντα ο Περιφερειάρχης, τα πάντα ο Μητροπολίτης, τα πάντα ο αστυνόμος κι αν είναι δυνατόν, να τα λέει μόνο σ΄ αυτούς και σε κανέναν άλλον!!!
Το χειρότερο είναι πως αν τους πούνε όχι, τότε βάζουν την φαντασία τους να οργιάσει και κάνουν όσα δεν κάνει ούτε ένας τρελός.
Τι αποτέλεσμα έχουν όλα αυτά;
Τα περισσότερα πάνε μέχρι την πόρτα των δικαστηρίων και τελικά οι τετραέξυπνοι βάζουν την ουρά στα σκέλια και ζητάνε συγνώμη!!!
"Ο μπαρμπα Στέλιος" δεν πέρασε ούτε έξω από την πόρτα αυτής "της σχολής" και δεν σκοπεύει να την περάσει τώρα.
Είναι άλλο το ρεπορτάζ και άλλο τα πάρε δώσε ή οι κόντρες.