Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλή εβδομάδα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Να στείλουμε μια καλημέρα σε όλους όσους δέχθηκαν την επίθεση της καταστροφικής φωτιάς και ιδιαίτερα στην Βόρεια Εύβοια. Καλή δύναμη τους ευχόμαστε και να κάνουν υπομονή. Αφού είναι στην ζωή, όλα μπορεί να διορθωθούν και να γίνουν καλύτερα απ΄ ότι ήτανε. Θα χρειασθεί χρόνος και υπομονή. Το μέγεθος της καταστροφής τεράστιο και λόγια παρηγοριάς δεν υπάρχουν. Ο καθένας λέει τα δικά του και όλα ανάλογα με..... τα κομματικά γυαλιά που φοράει.

- Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε καταστροφές από την φωτιά και δεν θα είναι η τελευταία, αν συνεχίσουμε να την αντιμετωπίζουμε ως έργο μιας κυβέρνησης. Το κακό έχει ρίζες πολλών ετών και φυσικά κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όποιος πιστεύει πως προσφέρει έργο, βρίζοντας τον Μητσοτάκη ή την κυβέρνηση, ας συνεχίσει να κάνει όνειρα και να περιμένει τα κομματικά του κέρδη.

- Συγνώμη δηλαδή αλλά πρέπει ο καθένας μας να δει καθαρά τα πράγματα και να μην ρίχνει τις ευθύνες σ΄ ένα πρόσωπο. Μια ερώτηση. Τι θα γινόταν αν πήγαιναν ν΄ ανοίξουν ζώνες μέσα στο δάσος; Θα ξεσηκωνόταν αυτοί που όλοι ξέρουμε και θα τρέχανε μέχρι τον Άρειο Πάγο και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

- Διαβάζουμε να γράφει ο άλλος, πως φεύγει από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γιατί θεωρεί υπεύθυνο τον Μητσοτάκη. Καλέ μου άνθρωπε η ΝΔ δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ούτε κι εσύ είσαι ΝΔ. Όποιος είναι ΝΔ δεν είναι επειδή ανήκει σε μια ομάδα ενός βουλευτή, ακόμη κι αν αυτός είναι ο πρόεδρος του κόμματος. Είναι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γιατί πιστεύει στις ιδέες, το καταστατικό και την πολιτική του κόμματος.

- Για μία ακόμη φορά, γράφουμε την δική μας άποψη και σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων. Θα θυμίσουμε σε κάποιους πως υπηρέτησαν ως κυβέρνηση, ως δήμαρχοι κλπ και ξέρουμε τι έκαναν. Ξέρουμε πως δεν έκαναν τίποτα απολύτως, από αυτά που ζητάνε να κάνουν τώρα οι άλλοι.

- Επιμένουμε λοιπόν στην άποψή μας. Η επόμενη μέρα θα είναι το στοίχημα γι΄ αυτή την κυβέρνηση. Ναι να πάει στον αγύριστο, αν δεν προχωρήσει αμέσως στην αποζημίωση όλων των πληγέντων, χωρίς αστερίσκους και χωρίς καθυστέρηση. 

- Οι δήμαρχοι, ο αντιπεριφερειάρχης και ο Περιφερειάρχης, θα πρέπει να καλέσουν τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς στην Βόρεια Εύβοια και να συμφωνήσουν ώστε όλα να προχωρήσουν αμέσως και αμέσως να δοθούν και τα χρήματα.

- Εμείς γράψαμε το τι πρέπει να γίνει και σε λίγο θα τα ξαναγράψουμε.

- Φίλες και φίλοι αναγνώστες και σήμερα θα αποφύγουμε όσο μπορούμε τα όποια σχόλια και τις απόψεις μας ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο. Ας κάνουμε λίγη υπομονή να τελειώσει το κακό που βρήκε την Βόρεια Εύβοια και θα έχουμε τον χρόνο για όλα.