Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά. Σε πολύ λίγες μέρες, φεύγει το 2021 και πλέον μπαίνουμε στο 2022. Ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε όλοι την υγεία σας και να υποδεχτείτε το 2022 με καλή διάθεση, λίγο άγχος και πολύ ψυχραιμία. Δεν θα είναι καθόλου εύκολη χρονιά, αφού τουλάχιστον μέχρι και τον Μάιο θα έχουμε μεγάλο ...αντίπαλο τον κορονοϊό. Χρόνια πολλά και σ΄ αυτούς που σήμερα γιορτάζουν.

- Τα πράγματα δεν πάνε καλά, αφού ο κόσμος δεν έχει πλέον χρήματα για να μπορεί να αγοράζει πολλά, να διασκεδάζει με πολλά και πολλές φορές και φυσικά έχει περιορίσει πολύ τα έξοδά του. Υποφέρει λένε ο χώρος της διασκέδασης. Συγνώμη δηλαδή αλλά είναι πλέον εκατοντάδες τα μαγαζιά τα οποία έχουν μετατραπεί σε μπουζουκάδικα. Όλες πλέον οι ταβέρνες, τα καφέ, τα κλαμπ κλπ, έχουν μετατραπεί σε ξενυχτάδικα. Πως να έχουν όλα δουλειά; Δεν είναι ακριβή η διασκέδαση, αφού μπορεί μια παρέα να πάρει μία φιάλη ουίσκι ή βότκα ή τζιν και να πληρώσει από 60 - 90 ευρώ και να την βγάλει όλη την βραδιά.
Το μαγαζί πως θα την βγάλει, όταν πληρώνει ορχήστρα, καλλιτέχνες, σερβιτόρους και πάγια;

- Λοιπόν κύριοι, τέλος εποχής. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αλλού να πηγαίνεις για καφέ, αλλού για φαγητό, αλλού για ποτάκι με μουσικούλα και τα μπουζούκια μπουζούκια.

- Μόνο έτσι θα επιστρέψουμε στις "καταστάσεις" για να βγαίνουν και τα έξοδα. Μόνο έτσι θα επιστρέψουμε στις καψούρες και οι σαμπάνιες και τα λουλούδια να στήνουν χορό στα μπουζουκάδικα.  Είναι όμως δυνατόν όλα αυτά να γίνουν φορώντας την μάσκα και να έχεις στο χέρι το πιστοποιητικό εμβολιασμού; 

- Να γράψουμε και κάτι χωρίς παρεξήγηση. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις για διασκέδαση και το μυαλό σου να είναι στο να ανεβάσεις βίντεο και φωτογραφίες από την ώρα που πας μέχρι την ώρα που φεύγεις;;; Τι σόι διασκέδαση είναι αυτή; Λοιπόν αν δεν κοιτάς τον τραγουδιστή ή την τραγουδίστρια στα μάτια, αν δεν φλερτάρεις και δεν πίνεις, δεν θα έχουμε διασκέδαση αλλά Ελληνικά, αλλά κάτι άλλο.

- Συγνώμη αλλά θα πρέπει να μπει μια τάξη και στο χώρο της διασκέδασης και όταν αυτή αρχίζει από τις 12:00 τα μεσάνυχτα και τελειώνει το πρωί, θα πρέπει όλα να είναι κάπως ακριβότερα, δηλαδή να έχουν διπλή ταρίφα!!!! Αλλιώς τα έξοδα δεν θα βγαίνουν και το πρόγραμμα θα είναι φτωχό. Όταν θέλεις να την βγάλεις με 10 - 15 ευρώ το άτομο, εύκολα πας σε μια πιτσαρία, σε ένα ταβερνάκι και περνάς καλά. Όταν μου στολίζεσαι και βγαίνεις και αυτά που φοράς κοστίζουν πολλά λεφτά, δεν πρέπει να πας στα μπουζούκια και να θέλεις να την βγάλεις με 10 - 20 ευρώ. Πας για το φόντο στις φωτογραφίες και το βίντεο, ώστε να δούνε οι φίλοι και φίλες σου πως είσαι στα ξενυχτάδικα.