Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

.....η άποψή μας

 - Την άποψή μας για την διαιτησία στην Εύβοια την έχουμε γράψει άπειρες φορές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να την αλλάξουμε, αφού πλέον όλοι γνωρίζουν πως δεν θα αλλάξει τίποτα, αφού οι ίδιοι διαιτητές, φροντίζουν να μην αλλάξει κάτι και έχουν μάθει στο να λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, μόνο και μόνο για να παίζουν οι ίδιοι και να δείχνουν πως έχουν την εξουσία.
Δυστυχώς χτύπησε κόκκινο εδώ και χρόνια, αλλά τελευταία το κακό έχει παραγίνει και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να ρίξει μια ματιά στους ορισμούς.... του κάθε Σαββατοκύριακου.
Ρίξτε μια ματιά στις ηλικίες των διαιτητών, ρίξτε μια ματιά στο ποιοι παίζουν και σε ποιους αγώνες και θα έχετε όλη την εικόνα μπροστά σας.
Δείτε ποιοι τρέχουν "στα όρη και τα βουνά" που λέει ο λαός και ποιοι παίζουν στην γειτονιά τους.
Δείτε ποιοι και πόσοι έχουν χαθεί, επειδή δεν ήταν υπάκουοι και ποιοι έχουν βολευτεί.
Το αν αξίζουν ή όχι, αυτό φαίνεται στα γήπεδα, αλλά και στους πίνακες των αξιολογημένων της ΕΠΟ.
Μια μεγάλη ΕΠΣ όπως αυτή της Εύβοιας δεν έχει αξιολογημένους διαιτητές και αυτό δεν συγκινεί κανέναν.
Οι επιθέσεις προς τους διαιτητές στα γήπεδα, είναι γεγονός απαράδεκτο και η ατιμωρησία, μεγαλώνει το πρόβλημα, αλλά καμία αντίδραση δεν υπάρχει από τους ίδιους τους διαιτητές.
Ξέρετε πως μαθαίνει κάποιος βοηθός διαιτητή να κάνει σωστά την δουλειά του;
Αν θέλετε να το διαπιστώσετε, πάτε πίσω από την πλευρά που είναι η/ο βοηθός και θα το διαπιστώσετε, ιδιαίτερα αν έχουν ενδοεπικοινωνία.
Θα ακούσετε την/τον βοηθό να λέει στον διαιτητή, "σφύριξε εσύ και θα σηκώσω κι εγώ την σημαία μετά"!!!
Ρωτήστε να σας πούνε πόσοι και ποιοι κάνουν προπονήσεις και κάθε πότε. Οι περισσότεροι ποτέ και γι΄ αυτό αν δώσουν πραγματικά τεστ, θα τα περάσουν ελάχιστοι.
Τώρα έχουμε και διαιτητές οι οποίοι πρέπει να σφυρίξουν αγώνα και στις 12:00 και στις 15:00 και σε διαφορετικά γήπεδα και έτσι ο κάθε αγώνας αρχίζει με καθυστέρηση που φτάνει και τα 30΄!!!!
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Γιατί απλά, ορίζουν αγώνες την Κυριακή, γιατί έτσι θέλουν οι παράγοντες.