Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Εργασιακή κατοχύρωση
για Άτομα με Αναπηρία,
ζητά η κυρία Περλεπέ».


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, για την κατοχύρωση μόνιμων εργασιακών δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία.
ΑμεΑ, που προσελήφθησαν σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις ή φορείς, κατ’ εφαρμογή του Προγράμματος Επιχορήγησης από τον ΟΑΕΔ, Νέων Θέσεων Εργασίας, βάσει των νόμων 2643/1998 και 3227/2004, τελούν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, αφού εκκρεμούν διασαφηνίσεις από τα αρμόδια Υπουργεία όσον αφορά την επαναπρόσληψή τους και τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Παρά τα συνεχή ερωτήματα και αιτήματα των ατόμων αυτών, αλλά και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί απαντήσεις και οι εκκρεμότητες παραμένουν.
Σε πρόσφατη έκθεσή του ο Συνήγορος του πολίτη επιχειρηματολογώντας υπέρ του αιτήματος πολιτών με αναπηρία για μετατροπή των εν λόγω συμβάσεων σε αορίστου χρόνου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, ο στόχος του κοινωνικού νομοθέτη είναι η διασφάλιση μόνιμης ένταξης των ΑΜΕΑ σε θέσεις εργασίας στις απαιτήσεις των οποίων αποδεδειγμένα, έχουν ανταποκριθεί με επιτυχία.
Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΣΔΔΑ, το θέμα αυτό έχει παραπεμφθεί στην νομική υπηρεσία του Υπουργείου Απασχόλησης και αναμένονται οι σχετικές διευκρινήσεις.
Η κυρία Περλεπέ καλεί τους Υπουργούς να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος, ώστε τα άτομα αυτά να μπορούν και να κατοχυρώσουν συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου διασφαλίζοντας έτσι μόνιμη εργασία.