Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Καθαρά Δευτέρα
στην Κύμη
Με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων, ντόπιων και ξένων και με σύμμαχο την καλοκαιρία, ύστερα από ένα βαρύ παρατεταμένο χειμώνα, γιορτάστηκαν η τελευταία αποκριά και η Καθαρή Δευτέρα στην Κύμη.
Το πρωί της τελευταίας Κυριακής της αποκριάς αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία όπου ο Δήμος είχε στήσει μεγάλα φουσκωτά παιχνίδια για τα μικρά παιδιά. Τα καφενεία, τα ζαχαροπλαστεία και οι κεντρικοί δρόμοι γέμισαν από κόσμο, που χαιρόταν το ανοιξιάτικο πρωινό. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Τα κούλουμα όπως κάθε χρόνο, γιορτάστηκαν στην Παραλία, η οποία στην κυριολεξία βούλιαξε από κόσμο.

Ο λαμπρός ήλιος, η άνοδος της θερμοκρασίας, το γαλάζιο της θάλασσας που άστραφτε στο ήλιο, αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Ο Δήμος είχε ετοιμάσει για τα παιδιά διαγωνισμό χαρταετού. Βραβεύτηκαν τα τρία παιδιά που πέταξαν υψηλότερα τον χαρταετό τους.
Για τα μικρότερα παιδιά ο Δήμος είχε στήσει τα φουσκωτά παιχνίδια στην πλατεία και για όλο τον κόσμο είχε ετοιμάσει ένα μεγάλο μπουφέ με σαρακοστιανούς μεζέδες, κρασί και αναψυκτικά, προσφορά των καταστημάτων της περιοχής.
Από τα μεγάφωνα αντηχούσε χαρούμενη μουσική, ενώ στις 12 το μεσημέρι τα παιδικά και εφηβικά χορευτικά τμήματα του Δήμου Κύμης, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Κώστα Κανέλλου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς απ΄όλη την Ελλάδα, καταχειροκροτούμενα από τον κόσμο.