Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

Στις 17 Μαρτίου τα αποκαλυπτήρια
της «Δράσης»,
του νέου κόμματος του Στ.Μάνου

Στις 17 Μαρτίου ανακοινώνεται η ίδρυση του νέου κόμματος Δράση, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν οι Στέφανος Μάνος και Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.
Η εξαγγελία ίδρυσης θα γίνει στο Μουσείο Μπενάκη, όπου θα δοθεί στη δημοσιότητα η διακήρυξη του κόμματος, την οποία θα υπογράφουν 200 άτομα. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί η πρόθεση της Δράσης να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διακήρυξη θα είναι ένα εντελώς αποϊδεολογικοποιημένο κείμενο, το οποίο θα στοχεύει στους «φιλελελεύθερους και στους σοσιαλδημοκράτες εκσυγχρονιστές».
Κεντρικός άξονας της διακήρυξης θα είναι η επίκληση στην «κοινή λογική», την οποία η «Δράση» υπόσχεται να εφαρμόσει σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Απ' αυτή τη σκοπιά το νέο κόμμα δεν στοχεύει να προβάλει τον εαυτό του ως φορέα επαναστατικών αλλαγών στην κοινωνία, αλλά ως την τελευταία προσπάθεια να πρυτανεύσει η «κοινή λογική» στην αγορά, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα νοσοκομεία, στην αγροτική πολιτική κ.λπ.