Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ
Την Κυριακή (της Ορθοδοξίας) 8 Μαρτίου 2009 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος λειτούργησε, όπως κάθε χρόνο, στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
Εφέτος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας
ο Σεβασμώτατος τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του εκ της Ενορίας Παγώντος καταγομένου κ. Κωνσταντίνου Πραντζίκου, εγγάμου και αποφοίτου της Ριζαρείου Εκκλησιαστική Σχολής, ο οποίος –σύν Θεώ- θα χειροτονηθεί σύντομα, την 29η Μαρτίου και Πρεσβύτερος, προκειμένου να υπηρετήσει ως Εφημέριος την Ενορία της γενέτειράς του.
Στην σεμνή και λιτή προσφώνησή του, ενδεικτική του ήθους του, ο νέος Διάκονος π. Κωνσταντίνος εξέφρασε την συγκίνηση και τη χαρά του, για την εκπλήρωση του παιδικού του πόθου, να γίνει Ιερέας του Υψίστου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όσους του συμπαραστάθηκαν σ’ αυτή την πορεία προς την Ιερωσύνη.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του κάλεσε το νέο Διάκονο ν’ αποτελέσει με τη ζωή και τα έργα του ένα ορατό σημείο της παρουσίας του Θεού εν μέσω του Λαού Του, ενώ παραλλήλισε το ερώτημα του Ναθαναήλ στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας «εκ Ναζαρέτ δύναταί τι αγαθόν είναι;» με το ερώτημα πολλών ανθρώπων της εποχής μας «είναι δυνατόν στις μέρες μας να υπάρχουν καλοί Ιερείς;» και απάντησε με την απάντηση, που έδωσε ο Απόστολος Φίλιππος «Έρχου και ίδε», δηλ. «Ελάτε και δείτε».
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη το καθιερωμένο Μνημόσυνο πάντων των κεκοιμημένων Αρχιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αφού εν συντομία εξέθεσε τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί της τιμητικής προσκυνήσεως των Ιερών Εικόνων, προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού και στη συνέχεια ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ