Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ

«Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω»
«Αφωνος» ο Βαλβέρδε,
με ψηλά το κεφάλι ο Μπάγεβιτς
Με... δυσκολία έβγαιναν οι λέξεις από το στόμα του Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου, καθώς ο Ισπανός τεχνικός ήταν φανερά επηρεασμένος από τη συγκλονιστική εξέλιξη του τελικού και έτσι ξεκίνησε και τις δηλώσεις του.
«Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Εχουν συμβεί πολλά πράγματα για να μιλήσω έτσι απλά. Σίγουρα ήταν ένα ωραίο παιχνίδι για όλους με δύο ομάδες που απέδωσαν πολύ καλά» είπε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων». Εν συνεχεία, για το ματς, ανέφερε:
«Είναι ένα ματς που θα θυμάται ο κόσμος και για την εξέλιξή του, αλλά και για τον τρόπο που πήραμε το κύπελλο. Πάνω απ' όλα θα μείνουν αξέχαστα τα πέναλτι. Τα πέναλτι χρειάζονται τύχη. Σε αυτή τη διαδικασία θα μπορούσε να κερδίσει και η ΑΕΚ.
» Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε εμείς και πήραμε το Κύπελλο. Έχω ξαναζήσει παρόμοιο ματς, με την Εσπανιόλ, όπου χάσαμε στα πέναλτι. Τότε βέβαια ήταν λίγο χειρότερα τα πράγματα.» Το γρήγορο γκολ (2-1) στο δεύτερο μέρος μας έβαλε στο παιχνίδι. Αυτός ήταν και ο στόχος μας. Όταν μείναμε με εννέα παίκτες στην παράταση προσπαθήσαμε να οργανωθούμε. Και οι δύο ομάδες ήταν κουρασμένες και δύσκολα μπορούσαν να βγαίνουν μπροστά.
» Με δύο παίκτες λιγότερους χάνεις τελείως την ισορροπία. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η απόδοση του Ντάρμπισαϊρ και του Νικοπολίδη, αλλά σε αυτό το ματς όλη η ομάδα έπαιξε καλά». Τέλος, αναφορικά με το θέμα της παραμονής του, είπε:
«Θα δούμε τι θα γίνει σχετικά με την παραμονή μου. Έχω ένα ραντεβού και θα δούμε. Εγώ θέλω να μείνω. Φαίνεται απίστευτο, όμως, μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι να με ρωτάτε για την παραμονή μου. Θα λυθεί το θέμα, αλλά τώρα το σημαντικό είναι πως κερδίσαμε ένα τέτοιο μας και πήραμε το Κύπελλο».

Μπάγεβιτς: Με ψηλά το κεφάλι

Στη δραματική εξέλιξη που είχε ο τελικός στάθηκε φυσικά και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το ματς, για να προσθέσει πάντως πως «φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά». Σε ερώτηση για το αν έχει ξαναζήσει τέτοιον αγώνα, τόνισε:
«Είχαμε παλιά ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που έμοιαζε λίγο με το σημερινό, αλλά αυτό το παιχνίδι είναι σπάνιο. Δεν θυμάμαι αν έχουμε δει τελευταία ένα παιχνίδι που ήταν θρίλερ από την αρχή ως το τέλος και στο τέλος να είναι ρουλέτα και έπρεπε να το παίζεις να το κερδίσεις ή να το χάσεις.
» Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Είχαμε ένα ημίχρονο εμείς, το δεύτερο ο Ολυμπιακός. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε έτσι όπως θέλαμε, πετύχαμε 2 γκολ και μπορούσαμε να συνεχίζουμε άνετα ως το τέλος, αν ήμασταν προσεκτικοί στο δεύτερο ημίχρονο. Δυστυχώς ήμασταν απρόσεκτοι εκεί που δεν είχαμε πρόβλημα σε όλο το πρωτάθλημα.
» Δεχθήκαμε γκολ με τρόπους που δεν είχαμε πρόβλημα στο πρωτάθλημα. Εκεί που πετύχαμε το 3ο γκολ και μετά το 4ο...
» Εκεί ήταν όλα. Εκεί ήταν η πίκρα, αλλά έτσι είναι στο ποδόσφαιρο».
Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει την πτώση της απόδοση της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και για το ότι δεν αξιοποιήθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα στην παράταση, είπε:
«Προσπαθήσαμε, δεν είχαμε και καθαρό μυαλό. Πετύχαμε γκολ, ισοφαρίσαμε (σ.σ. σε 4-4). Το γκολ που δεχθήκαμε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου από δικό μας λάθος, μας έφερε άγχος και κάποιο φόβο ως το τέλος. Μετά το 4-3 θα μπορούσε η προσπάθεια να ήταν πιο δυνατή, αλλά θα είχε ρίσκο. Και ας είχε ο Ολυμπιακός 9 παίκτες».
Για το αν κέρδισε ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός, απάντησε:
«Στη ρουλέτα όταν κάποιος κερδίζει, ξέρεις ποιος είναι. Η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Ετσι και στα ημίχρονα της παράτασης. Οπως το πήρε ο Ολυμπιακός, μπορούσαμε να το πάρουμε και εμείς».
Για το αν θα επηρεαστεί ψυχολογικά η ομάδα εν όψει των πλέι οφ, σημείωσε:
«Θα προσπαθήσουμε να μη συμβεί αυτό. Η πίκρα είναι πίκρα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να γίνει. Στενοχωρηθήκαμε για τους φιλάθλους, αλλά πιστεύω θα κάνουμε ότι πιο δυνατό μπορούμε στα πλέι οφ».

Κάκος: «Διαφήμιση για το ποδόσφαιρο»
Μετά τη λήξη του αγώνα δηλώσεις έκανε ο διαιτητής της αναμέτρησης Τάσος Κάκκος, του οποίου τα σφυρίγματα ήταν σε γενικές γραμμές καλά και κατάφερε να επιβάλλει την τάξη όποτε αυτό χρειάστηκε. Ο Κερκυραίος ρέφερι μίλησε για τον εκπληκτικό αγώνα που διηύθυνε ,αλλά και για την αποβολή του Κυργιάκου όταν αυτός ήταν στον πάγκο.
«Ο σημερινός αγώνας ήταν μια διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, το ευχαριστήθηκαν όλοι και πρώτος απ' όλους εγώ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνει ότι κάνει βήματα μπροστά. Ευχή όλων μας είναι όλα τα παιχνίδια να είναι σαν κι αυτό, μοναδικός νικητής σήμερα ήταν το ποδόσφαιρο.» Για να παίξει ένας διαιτητής 120 λεπτά παίζει τεράστιο ρόλο η φυσική κατάσταση. Πρέπει να παίρνει σωστές αποφάσεις και να πείθει παίκτες και κόσμο, ώστε να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες. Ο Κυργιάκος τη στιγμή που η ΑΕΚ έκανε το 3-2, γύρισε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και έκανε μια άσεμνη χειρονομία. Αυτό επισύρει κόκκινη κάρτα».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

Τελικός Κυπέλλου HOL 2008-2009,
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 18-19 (πέναλτι, 4-4 κ.δ., παράταση)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς):
23.Σάχα- 31.Γεωργέας, 4.Ζεράλδο Αλβες, 25.Κυργιάκος (62΄ Αλεξόπουλος), 5.Μαϊστόροβιτς, 8.Νσαλίβα, 1.Καφές, 11.Μαντούκα (68΄ Πελετιέρι), 32.Σκόκο, 10.Τζεμπούρ (77΄ Εντίνιο), 18.Μπλάνκο.
Αναπληρωματικοί: 77.Μάχο- 6.Αλεξόπουλος, 9.Εντίνιο, 16.Πλιάτσικας, 24.Πελετιέρι, 56 Χετεμάι, 83.Παυλής.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): 71.Νικοπολίδης- 35.Τοροσίδης, 3.Ντομί, 18.Αντζας, 21.Α.Παπαδόπουλος, 20.Ντουντού, 2.Πατσατζόγλου (46΄ Ντάρμπισιρ, 97΄ Οσκαρ), 7.Γκαλέτι, 23.Λέτο (62΄ Τζόρτζεβιτς), 25.Μπελούτσι, 10.Ντιόγο.
Αναπληρωματικοί: 1.Παναγόπουλος- 8.Οσκαρ, 11.Τζόρτζεβιτς, 14.Ζεβλάκοφ, 27.Ντάρμπισιρ, 30.Πάντος, 33.Ι.Παπαδόπουλος.
Πριν από την έναρξη του αγώνα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο, συνεχάρησαν τους ποδοσφαιριστές και προπονητές των δύο ομάδων, καθώς και τους
Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Κυπελλούχος Hellas On Line 2009 με σκορ 19-18 στη διαδικασία των πέναλτι.
-Διατέθηκαν 48.594 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 1.408.850 ευρώ.