Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΕΚ

Πρέπει να συνέλθουμε άμεσα, τονίζει ο Μπάγεβιτς

Μετά δυσκολίας έβγαιναν οι λέξεις από το στόμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά τη βαριά ήττα της ΑΕΚ στο «Γκούντισον Παρκ». Ο Σερβοέλληνας τεχνικός στάθηκε στις απουσίες και στους τραυματισμούς των παικτών του κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών, τόνισε όμως ότι πρέπει να ξεχάσουν την ήττα και να κοιτάξουν τα επόμενα ματς. «Αυτό που λέγαμε όλο αυτό το διάστημα, να προσέξουμε στο ψηλό παιχνίδι. Δεχτήκαμε δύο γκολ, χάσαμε και δύο παίκτες από τραυματισμούς, τον Αλβες και τον Ενσαλίβα, μετά χάσαμε και τον Αραούχο που μας στοίχισε...
» Πρέπει να τα βάλουμε κάτω και να δούμε αν μπορούμε να βγάλουμε κάτι καλό. Πρέπει να συνέλθουμε άμεσα. Δεν έχουμε χρόνο. Έχουμε τα επόμενα παιχνίδια και πρέπει να αφοσιωθούμε σε αυτά. Είχαμε μια βαριά ήττα, πολύ βαριά με 4-0, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».


Αραούχο: «Αδικη η αποβολή»
Εκνευρισμένος από την απόφαση του διαιτητή να τον αποβάλει παρουσιάστηκε ο Αραούχο, ο οποίος χαρακτήρισε άδικη την απόφαση. Παράλληλα στάθηκε στο κακό ξεκίνημα της ΑΕΚ.
«Αυτό που ένιωσα ήταν τον αντίπαλο να πέφτει πάνω, εγώ από την πλευρά μου έκανα μια αυθόρμητη κίνηση σπρωξίματος και δέχτηκα την κόκκινη κάρτα. Είμαι αρκετά εκνευρισμένος γιατί ήταν άδικη η αποβολή. »

Νομίζω ότι το χρονικό σημείο που δεχτήκαμε τα δύο πρώτα γκολ, έπαιξε σημαντικό ρόλο. Χάσαμε την ψυχραιμία μας και τη συγκέντρωση μας και σε τέτοιους αντιπάλους όπως η Έβερτον, αν δώσεις χώρο έχεις πρόβλημα. Πρέπει να ξεχάσουμε την ήττα. Να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο ίσο προς ίσο και αν το κάνουμε μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις».
Λεονάρντο: «Να διορθώσουμε τα λάθη μας»
Την ίδια ώρα, ο Λεονάρντο δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ΑΕΚ να κάνει κάτι καλύτερο στο ματς και στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά το τέλος της αναμέτρησης, τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να ξεχάσει την ήττα και να διορθώσει τα λάθη της.
«Δεν πήγαμε καλά. Η Έβερτον έπαιξε καλύτερα είχε τον κόσμο μαζί της και νίκησε. Συνεχίζουμε έχουμε κι άλλα παιχνίδια και θα τα πάμε καλύτερα. » Ο αντίπαλός μας βρέθηκε σε καλή μέρα. Επαιξε καλύτερα, αλλά έχουμε πέντε ματς ακόμα. Πρέπει να ασχοληθούμε με το πρωτάθλημα καθώς ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να διορθώσουμε τα λάθη μας».
Μόγες: «Φαβορί η Μπενφίκα»
Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο προπονητής της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος πάντως έχρισε ως πρώτο φαβορί τη Μπενφίκα, παρά το γεγονός ότι η Εβερτον είναι στην πρώτη θέση.
«Οι ομάδες στην Αγγλία είναι δυνατές. Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας πιέζουν, αλλά τις τελευταίες δύο σεζόν πολλές ομάδες που ήρθαν εδώ δεν είχαν τελικά τύχη γιατί διαθέτουμε καλή ομάδα. Η ΑΕΚ προσπάθησε να μας απειλήσει με δύο μακρινά σουτ, την ώρα που εμείς είχαμε τα τέσσερα γκολ. Σίγουρα η ελληνική ομάδα διαθέτει καλό σύνολο, αλλά η Μπενφίκα είναι το φαβορί».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr