Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΓΓΠΠ

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία στο Νομό Ευβοίας.Γ.Γ.Π.Π.
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία στο Νομό Ευβοίας
Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σήμερα το μεσημέρι, σχετικά με την κήρυξη περιοχών του Νομού Ευβοίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Ληλαντίων, παρουσία του Υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών κ. Σπύρου Φλογαϊτη, του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, του Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Νομάρχη Ευβοίας και Δημάρχων από τις περιοχές που επλήγησαν.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε επίσης ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλος και βουλευτές όλων των κομμάτων.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν να καταγραφούν άμεσα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την έντονη νεροποντή, να δοθούν κατευθύνσεις για την βραχεία αποκατάσταση και να αποτυπωθεί η εικόνα των ζημιών προκειμένου να δοθούν οι σχετικές αποζημιώσεις για τη θεραπεία των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.
Ο κ. Φλογαϊτης παρακάλεσε το Νομάρχη και τους Δημάρχων όπως, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, υποβάλλουν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις προτάσεις τους για τη χρηματοδότηση μέτρων άμεσης ανακούφισης, εντός μιας ή δύο το πολύ ημερών.
Επίσης καταγράφηκαν θέματα που αφορούν αρμοδιότητες άλλων Υπουργείων της Κυβέρνησης (καταγραφή ζημιών σε υποδομές, κατοικίες, επιχειρήσεις, αγρούς, ποιμνιοστάσια, κοκ), με σκοπό την άμεση εκδήλωση ενεργειών από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.

Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας