Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΗ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ
Το ερχόμενο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου.
Την παραμονή Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα προεξάρχει και της Ιεράς Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, ανά τας οδούς του Μαντουδίου.
Ανήμερα της Εορτής, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ο Όρθρος θα αρχίσει στις 7.00 το πρωί, στις 7.30μ θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Χοροστασία και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Την ερχόμενη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009, εορτάζει την δεύτερη ετήσια Πανήγυρή του, το Ιερό προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, εις ανάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τελέσθηκαν την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Νικόλαο (Σελέντη).
Την παραμονή Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα της Εορτής, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλείτουργο, υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου, πέριξ του Ιερού Ναού.
Μετά το τέλος των λατρευτικών εκδηλώσεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και το περί αυτόν Διοικητικό Συμβούλιο του Ευαγούς Ιδρύματος του Οσίου Ιωάννου, θα δεξιωθούν τους νεοεισαχθέντες φοιτητές της περιοχής του Δήμου Κηρέως, στους οποίους θα προσφερθεί, όπως κάθε χρόνο, οικονομική ενίσχυση εκ μέρους του Ιερούς Προσκυνήματος, για την έναρξη των σπουδών τους.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ