Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Εκδήλωση  στο ΚΑΠΗ ΚΥΜΗΣ 
για το κόσμημα από  την αρχαιότητα έως  σήμερα 
  

     Σε ένα μικρό πολιτιστικό και  ψυχαγωγικό κέντρο έχει εξελιχθεί το ΚΑΠΗ Κύμης, χάρις στις δραστήριες προσπάθειες του Δήμου και την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.
     Στον άνετο και καλαίσθητο  χώρο του δίνονται διαλέξεις  με ποικίλα θέματα και ..........
καλούνται  ομιλητές από όλους τους χώρους της επιστήμης και της τέχνης, κυρίως άτομα που ζουν και εργάζονται στην Κύμη και την Εύβοια γενικότερα. Επίσης διοργανώνονται συνεστιάσεις, χοροί, εκδρομές, καθώς και επισκέψεις σε μουσεία και μοναστήρια. Με το λεωφορείο του Δήμου Κύμης τα μέλη του ΚΑΠΗ μεταβαίνουν συχνά στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις.



     Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση της υπεύθυνης του ΚΑΠΗ Κύμης αντιδημάρχου Κατερίνας Κουιμιτζή πραγματοποιήθηκε ομιλία της κας Τασούλας Τζαχρήστου με θέμα  «Το κόσμημα από την αρχαιότητα έως σήμερα, τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα και η συντήρησή του». Η κ. Τζαχρήστου μίλησε για την τέχνη του κοσμήματος και την εξέλιξή του από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα, καθώς και τις επιρροές που δέχθηκε από διάφορους πολιτισμούς. Οι παραβρισκόμενοι, κυρίως γυναίκες κάθε ηλικίας, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία, καθώς και την παράλληλη έκθεση δημιουργιών της κας Τζαχρήστου. Η εκδήλωση έκλεισε με καφέ και χριστουγεννιάτικα γλυκά.