Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010


Καταδίκη των επιθέσεων
 κατά των Γλέζου-Παναγόπουλου
στην Ολομέλεια της Βουλής
Τις επιθέσεις κατά του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μ.Γλέζο και του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλο καταδίκασαν τα κόμματα στη Βουλή, ωστόσο, επικράτησε ένταση μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρ.Παπουτσή και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνη.
Ο πρόεδρος του Σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος καταδίκασε την επίθεση, αλλά ξεκαθάρισε ότι τα επεισόδια δεν συνέβησαν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής καταδίκασε την επίθεση, αλλά ...........
κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προστάτευσε -ως όφειλε- τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο οποίος εκλήθη να μιλήσει στην εκδήλωση.
Παράλληλα κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τη χρήση βίας.
Απαντώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης απέρριψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Παναγόπουλο να μιλήσει στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ να ανακαλέσει. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταδικάσει απερίφραστα τη χρήση βίας.
Στην παρέμβασή του ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης καταδίκασε την επίθεση, αλλά ξεκαθάρισε ότι ο χώρος της Βουλής είναι ιερός και πρέπει να γίνεται σεβαστός.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης άφησε αιχμές για τη στάση του προέδρου της Βουλής να επιτρέψει την ανάρτηση πανό στο προαύλιο χώρο, λέγοντας ότι υπάρχουν χώροι που όλοι οφείλουν να σέβονται.
Αναρωτήθηκε μάλιστα τι θα συμβεί αν την ερχόμενη εβδομάδα, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, ο ΛΑΟΣ -ο οποίος απορρίπτει τις ρυθμίσεις- αναρτήσει τα δικά του πανό στη Βουλή.
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης. Η τοποθέτησή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τα επεισόδια και τον «τραμπουκισμό» -όπως τον χαρακτήρισε- κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου.
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταδικάζει τη δράση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών και τη χρήση χημικών κατά του Μ.Γλέζου.
Εκφράζει επίσης τη διαφωνία του με όσα διαδραματίστηκαν στο Σύνταγμα σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ. Η καταδίκη των θέσεων και του ρόλου της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πρέπει να είναι με πολιτικά μέσα.