Σάββατο 6 Μαρτίου 2010


«Αρωμα» παραίτησης στην κυβέρνηση 
μετά την επίθεση Παπουτσή στον Φ.Σαχινίδη
Η επίθεση που δέχθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπουτσή, φαίνεται ότι οδήγησε τον πρώτο στην απόφαση να υποβάλει παραίτηση.
«Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υφυπουργός;» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Παπουτσής στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Φ. Σαχινίδη.
Κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται Τα Νέα, επέμεναν ότι μετά το .......
συμβάν, ο υφυπουργός υπέβαλε την παραίτησή του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κλίμα αποδοχής της.
Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εξέλαβε ως προσωπική μομφή τη φράση του υφυπουργού Οικονομικών ότι «το δίλημμα ανάπτυξη ή δανεισμός είναι μεταφυσικό», αφού στην ομιλία του είχε αναφερθεί εκτενώς στην αναγκαιότητα να υπάρξουν άμεσα αναπτυξιακά μέτρα, αλλά και επιτάχυνση του φορολογικού για να αποδοθεί αίσθημα δικαιοσύνης και επιτέθηκε με σφοδρό τρόπο στον κ. Σαχινίδη.
«Δεν θα χάσουμε την ψυχή μας. Στη θέση που κάθεστε εσείς κάθησαν διαπρεπείς πολιτικοί. Άλλη φορά να μην ξεχνάτε αυτό το πλαίσιο. Ξέρετε κανέναν δανειστή που να ενδιαφέρεται να διασωθεί αυτός που τον δανείζει» είπε χαρακτηριστικά.
Αποστάσεις από τον Ξυνίδη 
Υπερβολική και δυσανάλογη χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης την αντίδραση του Χρήστου Παπουτσή από το βήμα της Βουλής.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 989 ο κ. Ξυνίδης αναγνώρισε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση είναι σκληρά, σημειώνοντας ότι αποτελεί «πατριωτική υποχρεώση» της κυβέρνησης να απαντήσει άμεσα με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, μέσα από το οποίο θα γίνεται δικαιότερη κατανομή των βαρών.