Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Περισσότερο προνοιακό έργο

Ψυχραμία και ενότητα ζητά η ΔΙΣ
μετά την δολοφονία των τριών υπαλλήλων

Το τραγικό περιστατικό του θανάτου των τριών τραπεζικών υπαλλήλων συζήτησε την Πέμπτη η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος, η οποία εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει ψυχραιμία, να αποδοθούν ευθύνες για την οικονομική κρίση της χώρας και να αντιμετωπισθούν με δικαιοσύνη οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Παράλληλα η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αναπτύξει περαιτέρω το .....
προνοιακό της έργο αναλογιζόμενη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Επίσης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα, ενώ τα μέλη της Ιεράς Συνόδου απηύθυναν θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς τους.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται: «Επιπλέον η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανησυχίες του λαού για τα δυσβάστακτα βάρη που υποχρεώνεται να αναλάβει, αλλά κατανοεί και τις προσπάθειες της Κυβερνήσεως, όπως και των άλλων Πολιτικών Ηγετών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως.
» Ελπίζει δε, ότι θα επικρατήσει ψυχραιμία σε όλους, θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους ευθύνονται για την οικονομική κρίση, καθώς επίσης ότι θα αντιμετωπισθούν με δικαιοσύνη και ευαισθησία οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η Εκκλησία μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι έτοιμη να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το ήδη επιτελούμενο προνοιακό Της έργο, να το αναπτύξει ακόμη περισσότερο, για να βοηθήσει την Πατρίδα μας».
Επίσης, καλεί όλους να συνδράμουν με στόχο την διαφύλαξη της πατρίδας από διάφορους ενδεχόμενους κινδύνους.
Αναφορικά με το προνοιακό έργου της Εκκλησίας, επιτροπή αποτελούμενη από τους μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, Ελασσώνος Βασιλείου και Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου έλαβε εντολή να ετοιμάσει τη σχετική θεματολογία, η οποία θα συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου.