Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Στο... τσακη η Σούπερ Λιγκ

Την αποδέσμευση των διεθνών
μέχρι τις 17 Μαΐου ζητά η FIFA
Πρόβλημα έχει προκύψει σχετικά με την ημερομηνία λήξης των περισσοτέρων εθνικών πρωταθλημάτων, γεγονός που οδήγησε την FIFA να εκδώσει την Παρασκευή ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει ότι οι διεθνείς παίκτες θα πρέπει στις 17 Μαΐου να αποδεσμευτούν από τους συλλόγους τους και να ενταχθούν στις εθνικές ομάδες τους για την......
 προετοιμασία τους εν όψει του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.
Μάλιστα, η φράση «υποχρεωτική αποδέσμευση» που χρησιμοποιεί η FIFA στην ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολιών σχετικά με το πλαίσιο το οποίο ισχύει.
Τα πλέι-οφ της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώνονται βάσει προγράμματος στις 16 Μαΐου, ωστόσο η... υπενθύμιση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ξεκαθαρίζει ότι συμμετέχουσες ομάδες δεν έχουν απολύτως κανένα περιθώριο να ζητήσουν παράταση της προθεσμίας.
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι Ισπανοί, καθώς έχουν προγραμματίσει τον τελικό κυπέλλου Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλη στις 19 Μαΐου.
Σύμφωνα με την επίσημη τοπιθέτηση της FIFA:
1) Εως τα μεσάνυχτα (ώρα κεντρικής Ευρώπης) της 11ης Μαϊου, οι 32 φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πρέπει να έχουν αποστείλει την προεπιλογή των διεθνών, η οποία θα περιλαμβάνει μάξιμουμ 30 ποδοσφαιριστές. Οι λίστες θα δημοσιευθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA το μεσημέρι της 13ης Μαϊου.
2) Η αποδέσμευση των διεθνών έως τις 17 Μαϊου είναι υποχρεωτική.
3) Η καταληκτική ημερομηνία ανακοίνωσης των 23 ποδοσφαιριστών που θα συγκροτούν την αποστολή για το Μουντιάλ 2010 είναι η 1η Ιουνίου (μεσάνυχτα).
4) Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προέρχονται από τις λίστες προεπιλογής, όπως αυτές κατατέθηκαν στις 11 Μαϊου.
5) Σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού, αντικατάσταση ποδοσφαιριστή θα μπορεί να γίνει έως και 24 ώρες πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα της ομάδας στην οποία ανήκει, στη Νότια Αφρική.
6) Οι αντικαταστάτες δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται στις λίστες προεπιλογής.
7) Η FIFA θα ανακοινώσει τα ρόστερ των 32 φιναλίστ του Μουντιάλ, το μεσημέρι της 4ης Ιουνίου.